Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

Financiële steun Vorstin en Filmtheater

HILVERSUM De gemeente Hilversum wil de financiële steun die het Filmtheater en Podium de Vorstin vanuit Den Haag krijgen, graag verdubbelen.

De twee culturele instellingen hadden recent al te horen gekregen dat zij in aanmerking kunnen komen voor landelijke steun uit het landelijke coronafonds - de Podia Covid-19 - van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hiertoe kunnen zij een aanvraag indienen bij de betreffende rijksfondsen, op voorwaarde dat de gemeente het bedrag zal matchen. Deze steun is beschikbaar voor een beperkt aantal aangewezen culturele instellingen.
Volgens het Filmtheater was er een schadepost ontstaan van 141.000 euro, bij de Vorstin was de teller opgelopen tot 225.000 euro. Hoeveel geld zij vanuit Den Haag krijgen is nog onduidelijk. Zeker is wel dat beide instellingen van Den Haag én Hilversum hetzelfde bedrag ontvangen. De gemeente dekt deze matching uit het gemeentelijke coronafonds.


Hilversummer aangehouden voor inbraak

NAARDEN Een 26-jarige Hilversummer is aangehouden vanwege een woninginbraak in Naarden. Zijn metgezellen, uit Amersfoort en Utrecht (allebei 22), zijn eveneens opgepakt.

Het drietal wilde afgelopen week 's nachts toeslaan in een woning aan de Godelindeweg in Naarden. Bij het zien van de politie sloeg het trio op de vlucht. Er ontstond er een achtervolging te voet, waarbij agenten uiteindelijk twee verdachten konden oppakken. De derde verdachte wist aanvankelijk uit handen te blijven van de politie. Die zette daarom de politiehelikopter en hondengeleider, die meerdere tuinen doorzocht, in. Uiteindelijk werd ook hij aangehouden.
Veel mensen zouden op sociale media geklaagd hebben over het lawaai van de helikopter. Van burgertje pesten is echter absoluut geen sprake, zegt de politie. "De politiehelikopter vliegt alleen 's nachts bij uiterste noodzaak. En nu had het ook nog eens een goed resultaat, want na onderzoek is de identiteit van de derde verdachte vastgesteld. Ook hij is vanochtend aangehouden. In totaal zitten er nu drie personen vast. De recherche gaat verder met het onderzoek."