Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Verduurzaming raadhuis al dit jaar

HILVERSUM Als het een liedje van André van Duin betrof dan is de boodschap van het college van burgemeester en wethouders (B&W): even wachten nog. Daarmee bedoelen B&W dat zij aan een alternatief voorstel werken voor het verduurzamen van het raadhuis. Dit najaar krijgt de politiek het nieuwe plan voor ogen.

Dat blijkt uit de beantwoording van het college op artikel 41-vragen van de PvdA-fractie. De sociaaldemocraten gooiden er op maandag 25 mei zeven vragen uit. Zij wilden onder meer weten wanneer het prestigieuze verduurzamingsproject van het raadhuis, ontworpen door stadsarchitect Dudok, van start kan gaan.

Volgens B&W kunnen de werkzaamheden dit jaar nog starten. Als alles volgens planning verloopt dan buigt de politiek zich in de commissievergadering van woensdag 21 oktober over het voorstel met meerdere scenario's die het college heeft opgesteld. Wanneer de werkzaamheden kunnen beginnen is geheel aan de raad, luidt het diplomatieke antwoord.
Het is logisch dat het college - in het bijzonder wethouder Bart Heller - de tijd neemt voor goede planvorming. Begin 2020 kreeg toenmalig GroenLinks-wethouder Jan Kastje een bak kritiek op zijn plan om het raadhuis klimaatneutraal te maken. Het gebrek aan steun binnen de coalitie en zijn eigen partij was voor hem reden om op te stappen.

2 'Geen speurtocht'