Afbeelding
Foto: Politie

Jacht politie op kettingrukker duurt voort

HILVERSUM De politie is er nog altijd niet in geslaagd om de zogenaamde 'kettingrukker' (of kettingrover) te achterhalen. Een getuigenoproep afgelopen weekend waarbij beelden van de man zijn getoond, heeft al wel achttien tips opgeleverd.

De beelden waren te zien in het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld op RTV Utrecht. Tussen de tips zaten een aantal namen, zegt een woordvoerder, maar de gouden tip zit er nog niet bij.
De man was de voorbije weken in meerdere plaatsen in 't Gooi en Utrecht actief. In het voorbijgaan rukte hij sieraden van de hals van slachtoffers: vrouwen van 65 jaar en ouder. De man sloeg sowieso al veertien keer toe, onder meer Bussum en Hilversum. De laatste melding komt vanuit Breukelen - op 5 juli - toen een bejaarde vrouw op straat werd beroofd.
De dader heeft een lichte huid, is rond de 1.80 meter lang, had een rood petje op en droeg een lichtgrijze sweater met capuchon. Hij is weggereden op een scooter.


Hilversumse slachtoffer van mensenhandel

HILVERSUM De politie heeft afgelopen week een 25-jarige man uit Bussum opgepakt voor het uitbuiten van een destijds 19-jarige vrouw uit Hilversum. Dat gebeurde in 2018.

Dat meldt de politie deze week. De Hilversumse werd destijds gedwongen tot seksuele handelingen met meerdere mannen. Zij zou zijn benaderd via de loverboymethode en moest vervolgens een periode seks hebben met meerdere mannen.