De Jumbo in Noord.
De Jumbo in Noord. Foto: Bastiaan Miché

Supermarkten mogen niet meer 's nachts laden/lossen

HILVERSUM De tijden dat supermarkten in Hilversum 's avonds en 's nachts mogen laden en lossen, zijn nu voorbij. De verruiming is namelijk niet meer noodzakelijk om de voedselvoorziening te garanderen, meent het college van burgemeester en wethouders (B&W).

Weet u het nog? In de begindagen van het coronatijdperk was het in en rond sommige supermarkten vaak een grote chaos. Nederland was massaal aan het hamsteren en de bevoorrading bleek een gigantische operatie. In Hilversum was dat niet anders.
B&W besloten daarom begin april - na een verzoek van een aantal supermarkten - de verruiming van de laad- en lostijden van supermarkten in Hilversum te gedogen. Een einddatum voor die gedoogperiode was er niet, omdat er op dat moment nog veel onduidelijk was. "We zijn nu enige maanden verder en de bevoorradingsproblemen van de supermarkten zijn verleden tijd", schrijven B&W.
En dus is het moment daar om het gedoogbesluit weer in te trekken. Bovendien zouden omwonenden van de supermarkten steeds meer overlast ervaren van de nachtelijke bevoorrading. "In het begin van de coronacrisis was dit voor omwonenden acceptabel aangezien zij de noodzaak hiervoor ook inzagen en het voor korte duur was", aldus B&W. "We zijn nu enkele maanden verder en de noodzaak voor nachtelijke leveringen is niet meer aanwezig. De acceptatie van omwonenden wordt hierdoor steeds minder en dat is ook begrijpelijk."