Hilversumse (83) bestolen van armbanden

HILVERSUM Een 83-jarige Hilversumse was dinsdagmiddag het slachtoffer van een babbeltruc. Het slachtoffer werd op straat bestolen van haar twee gouden armbanden.

Dat vond plaats rond 16.00 uur op de hoek van de Nagtegaalstraat en Kievitstraat. De vrouw werd aangesproken door twee mannen en een vrouw die in een lichtkleurige auto met vermoedelijk een Duits kenteken zaten. Een van de mannen in de auto vroeg de weg naar het 'krankenhaus', terwijl hij het slachtoffer naar zijn telefoon liet kijken.

Terwijl het Hilversumse slachtoffer aan de praat werd gehouden door deze man stapte de vrouw die achter in de auto zat uit. In haar hand had ze meerdere goudkleurige kettingen. Daarvan deed ze er een om de pols bij het slachtoffer om haar zogenaamd te bedanken voor haar hulp. Vervolgens stapte de vrouw weer in en reed het drietal weg in onbekende richting. Toen het slachtoffer daarna bij haar bezoek op de Kievitstraat was, bleek dat de twee gouden armbanden die zij om haar pols droeg, waren weggenomen.


GL: Hoe zit het met handhaven van snelheid?

HILVERSUM Heeft snelheidshandhaving inderdaad - zoals in het collegeakkoord van 2018 is afgesproken - een hogere prioriteit gekregen in Hilversum? Dat vraagt de lokale fractie van GroenLinks aan het college van burgemeester en wethouders.

In een serie schriftelijke vragen stelt GroenLinks-raadslid Frank Kool dat veel mensen zich ergeren aan hardrijders in de buurt. Bovendien bleek uit het laatste burgerpanelonderzoek uit 2015 dat met name onder het langzame verkeer een hoog percentage verkeersonveiligheid wordt beleefd. Een van de aanbevelingen van het burgerpanel was destijds om vaker te handhaven op snelheid.
Dat leidde in 2018 tot het voornemen van de nieuwe coalitie - waar GroenLinks aan deelneemt - om meer te handhaven op snelheidsovertredingen. Tot dusver lijkt daar weinig van terechtgekomen, meent hij. Kool vraagt onder meer aan het college of snelheidshandhaving in Hilversum inmiddels een hogere prioriteit gekregen heeft bij de politie en zo nee, waarom niet?