Poedelnaakte man in Corversbos

HILVERSUM In het Corversbos is zondagmiddag een potloodventer gesignaleerd. De politie kreeg rond 13.00 uur een melding, kwam ter plaatse, maar trof niemand aan. Een paar weken terug was er al een soortgelijke melding vanaf dezelfde plek binnengekomen.

De melding kwam zondag van Judith Pennarts. De Hilversumse maakt regelmatig een stevige wandeling, ook in het Corversbos. Dat deed zij zondag eveneens, totdat plotseling een man - "poedelnaakt en met erectie" - van achter een boom verscheen. “Hij vroeg aan me: ‘Mag ik u wat vragen?’ Ik zei ‘nee’ en ben snel doorgelopen”, vertelt Pennarts. “Ik ben in het open veld gaan staan en daar heb ik de politie - via zo’n landelijk nummer, maar ik had gewoon 112 kunnen en moeten bellen - gebeld. Die vertelden me dat ze al drie meldingen afgelopen week hierover hadden gehad. En een vrouw die voorbijkwam gisteren zei dat er twee of drie weken terug ook al zo’n jongen was gezien.”

De Hilversumse vertelt het verhaal maandag vrij relaxed. Wel beseft ze dat wat zondag plaatsvond best heftig was. “Ik wandel heel veel om gezond te blijven. Dat wil ik blijven doen en dan wil ik niet afhankelijk zijn van iemand die samen met me loopt. En het is echt niet traumatisch, maar toch schrik je je op zo’n moment het leplazerus.”

2 foto