Autovandalen Noord zijn nog altijd spoorloos

HILVERSUM De politie heeft nog altijd geen idee wie er achter de vernielingen van een aantal auto’s in Hilversum-Noord en Bussum zit. Bovendien zijn er in die bewuste nacht van vrijdag op zaterdag ook informatieborden op station Hilversum Media Park vernield.

Bij elkaar zijn - voor zover bekend - twintig autospiegels en drie autoruiten gesneuveld, zegt een woordvoerder. De vernielingen - zaterdag tussen 3.00 en 4.00 uur - waren vooral op de Buisweg in Hilversum. Maar ook op de Lage Naarderweg, Verschurestraat en Erfgooiersstraat sloegen vandalen toe. In Bussum was het raak in de Prins Bernhardlaan en de Beeklaan. Onduidelijk is nog of er een verband bestaat tussen deze incidenten.

De politie, zegt een woordvoerder, is nu druk doende met het bestuderen van camerabeelden. “Maar wat ons op is gevallen is dat wel veel mensen iets hebben gehoord of gezien, maar niet de politie hebben gebeld. Wij vragen hun daarom om bij een eventueel volgende keer dit wel te doen.” Op social media liet iemand al weten dat de daders vier jongens zijn tussen de 20 en 30 jaar. De politie heeft die reacties uiteraard ook gezien, maar kan nog geen signalement geven van de daders. Bovendien, blijkt uit verschillende getuigenverklaringen, loopt het aantal daders uiteen.


Man bedreigt bewoners met vuurwapen

HILVERSUM Bewoners van een woning aan de Daltonstraat kregen afgelopen week de schrik van hun leven toen zij door een inbreker werden bedreigd met een vuurwapen. De man is nog altijd niet gevonden.

Het incident vond vorige week donderdag rond 5.00 uur plaats. De man ging er uiteindelijk vandoor en rende in de richting van de Musschenbroekstraat, mogelijk in het gezelschap van meerdere personen. De bewoners bleven geschrokken, maar gelukkig ongedeerd achter.
De politie zocht nog in de omgeving gezocht, onder andere met een politiehond, maar heeft de man niet meer aangetroffen. De dader is ongeveer 25 jaar en heeft een lichtgetinte grauwe, gladde huid. Hij is ongeveer 1,80 meter lang en heeft een wat ‘ielig' postuur, een opvallend grote neus én opvallend grote ogen.