Marjon Strijk.
Marjon Strijk. Foto: Donald Bentvelsen

Bekende sopraan bij Tuinconcert

HILVERSUM Het is niet altijd volle bak, maar de Tuinconcerten aan de Hilversumse Javalaan trekken redelijk wat bekijks. Wel zijn de optredens nu alleen nog op de zondagmiddag. Komend weekend maakt sopraan Marjon Strijk haar opwachting

De Tuinconcerten zijn een initiatief van Henk van Zonneveld die, zoals zo veel musici, te maken kreeg met talloze afgelaste concerten als gevolg van de coronacrisis. Een concert in de buitenlucht, voor een kleine groep luisteraars die voldoende afstand kunnen houden, blijkt volgens de Hilversummer het enige alternatief om zonder risico toch muziek te kunnen maken. Inmiddels worden de concerten ondersteund met een subsidie van het Fonds voor Podiumkunsten.
De serie startte vanaf begin juni en gaat door tot eind augustus. Aanvankelijk traden de artiesten zowel op zaterdagavond als zondagmiddag op, maar sinds kort komen zij alleen zondag. Dat is kennelijk een populairder tijdstip, merkte Van Zonneveld. Komende zondag is er opnieuw een tuinconcert. Dan zingt de bekende sopraan Marjon Strijk. Als soliste wordt zij veelvuldig gevraagd in binnen- en buitenland. Haar repertoire omvat vele stijlperioden. Onlangs zong zij de indrukwekkende cyclus van H. Andriessen voor sopraan en orkest: ‘Miroir de Peine’ en maakte zij indruk met haar rol als Anne Frank in het oratorium ‘Annelies’ van James Witbourn.

Purcell, Händel en Bach

Zondag zal Strijk een aantal aria’s zingen van Purcell, Händel en Bach, met instrumentale begeleiding door Mirjam van der Maas op traverso en Henk van Zonneveld op klavecimbel. Het concert begint om 15.00 uur in de achtertuin van Javalaan 31 in Hilversum. Kaarten à € 20 zijn te bestellen via www.henkvanzonneveld.nl.