Allard Bentvelsen en Raoul van de Wetering. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché
Allard Bentvelsen en Raoul van de Wetering. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Politieke vragen over onlinepodium

HILVERSUM Wat is de reactie van het college van burgemeester en wethouders op het onafhankelijke en transparante onlinepodium www.Hilversummers.nl? Daar is coalitiepartij Hart voor Hilversum benieuwd naar.

Onlangs berichtte deze krant over dit platform van Allard Bentvelsen en Raoul van de Wetering waarop Hilversummers hun voorstel, project of initiatief kunnen pitchen. Hun website zien zij als kickstarter van ideeën die in Hilversum leven en die kunnen leiden tot volwaardige projecten: groot of klein. “Vanuit positiviteit willen wij de inwoners een onlinepodium bieden”, zeiden zij al.
Reden voor fractievoorzitter Jan Slingerland van Hart voor Hilversum om nu in de pen te klimmen. Hij noemt het bijzonder dat beide initiatiefnemers elkaar tijdens het participatietraject rondom de Gebiedsagenda 1221 hebben leren kennen en daar veel ervaringskennis hebben opgedaan. “Voldoende reden voor het college om dit initiatief nader serieus te bekijken en te beoordelen”, is zijn mening. Meer laagdrempelige interactie tussen politiek en samenleving - onder meer middels één digitaal platform - is bovendien speerpunt binnen de zogenaamde Uitvoeringsnotitie Buurten 3.0. “Het zou naar het oordeel van mijn fractie passend zijn als zo’n platform vanuit de inwoners zelf zou kunnen worden ontwikkeld. Immers, dan kunnen we van inwonersparticipatie in optima forma spreken.”
Zie ook www.gooieneembode.nl/extra