Marg Tax (links) in de speeltuin vorig jaar.
Marg Tax (links) in de speeltuin vorig jaar. Foto: Archieffoto: Bastiaan Miché

Speeltuin De Zoutkeet gaat weer open

HILVERSUM Groot was de teleurstelling toen Speeltuin De Zoutkeet, op 1 juli net open, een paar dagen later uit voorzorg en veiligheid van de merendeel oudere vrijwilligers weer dicht moest. Maar er is hoop.

Een oproep voor meer vrijwilligers vanuit de speeltuin en zelfs een videoboodschap van wethouder Arno Scheepers heeft geleid tot aardig wat aanmeldingen, meldt bestuursvoorzitter Marg Tax, zelf al meer dan veertig jaar vrijwilliger bij de speeltuin in Hilversum-Zuid. “Er zijn wat aanmeldingen binnengekomen. Afgelopen dinsdag hadden we een bijeenkomst, toen was de opkomst weer wat minder. Maar wie er was, was heel enthousiast.”
Het is nu de bedoeling dat De Zoutkeet de deuren komende maandag opent, aanvankelijk alleen in de middagen. “We willen rustig aan beginnen," vertelt Tax, “en zeker niet zo overhaast als de vorige keer. Als we eenmaal opengaan, gaan we ook niet meer dicht. Tenzij dat vanuit overheidswege moet.”
Speeltuin De Zoutkeet is dit jaar tot dusver drie dagen opengeweest. De voorbije jaren was er wel een ‘slechtweerreserve’ opgebouwd, maar Tax erkent toch wel dat er voor volgend jaar zeker geen nieuw toestel kan worden aangeschaft. De sluiting betekent in ieder geval ook dat er geen of veel minder onkosten zijn. “We redden het in ieder geval nog wel zonder hulp van de overheid.”


Gedoe met man met lachgas

HILVERSUM De politie in Hilversum heeft afgelopen weekend op een nacht meerdere malen moeten ingrepen nadat een 26-jarige man op verschillende plekken overlast met lachgas veroorzaakte.

De lachgasgebruiker zorgde eerst voor geluidsoverlast op de Wegastraat. Met een bekeuring op zak voor het veroorzaakte afval van lege ballonnen in de speeltuin werd hij weggestuurd. Kort daarop hoorden agenten iets verderop - bij het schoolplein op de Copernicusstraat - het gesis van een gasfles. Omwonenden waren ook op het geluid afgekomen. Dezelfde man kreeg dit keer een bekeuring voor nachtrumoer. Desondanks bleef hij doorgaan met het vullen van zijn ballonnen, meldt de politie, waarop de gasfles in beslag werd genomen.