De nieuwe ruimte van Viore.
De nieuwe ruimte van Viore. Foto: Viore

Nieuw onderkomen Viore gaat maandag open

HILVERSUM Goed nieuws voor iedereen die Viore een warm hart toedraagt. Het centrum voor mensen met kanker opent maandag 10 augustus de deuren van het nieuwe onderkomen aan de Oosterengweg 44.

Viore was jarenlang gevestigd op het terrein van Tergooi op het Oostereind. Vanwege de nieuwbouw van het ziekenhuis echter, moest het centrum waar mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden elkaar kunnen ontmoeten en ondersteunen, op zoek naar een nieuw onderkomen. Na een lange zoektocht kwam men uit op de Oosterengweg 44, waar Heelo al is gevestigd.

De afgelopen maanden hebben de vrijwilligers hard gewerkt om van de nieuwe locatie een warme ontvangstruimte te maken. Daarnaast is er inmiddels een goed werkend ventilatiesysteem aangesloten. “In de komende week zorgen we nog voor de finishing touch om bezoekers weer goed te kunnen ontvangen”, aldus directeur Miranda van den Eijnden.
Minpuntje van het nieuwe complex is voorlopig de matige bereikbaarheid. De Oosterengweg is momenteel namelijk het decor van de megaklus voor de realisatie van de HOV-busbaan. Voor fietsers en voetgangers is het pand nog wel prima bereikbaar. Automobilisten doen er verstandig aan om de navigatie op Oude Amersfoortseweg 119 te zetten. Zonder navigatie kan men het beste van de Oosterengweg (komend vanuit het zuiden) op de kruising met de Van Riebeeckweg (daar naar links afslaan) de gele omleidingsborden naar Viore volgen. Men wordt dan via de Oude Amersfoortseweg en het H-Park naar het nieuwe pand geleid.

De opening is dus op maandag 10 augustus. Vanaf die dag staan de deuren elke werkdag open tussen 10.00 en 14.00 uur. De vaste deelnemers van de activiteiten worden feestelijk uitgenodigd om op een bepaalde dag/tijd in kleine groepen te komen. Ze worden dan samen met hun groep ontvangen en rondgeleid. En als het coronavirus het toelaat, volgt dit najaar een officiële (en feestelijke) opening.