Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Dader overval Big Snack langer vast

HILVERSUM De man die begin juli Big Snack Hilversum probeerde te overvallen en werd opgepakt, blijft voorlopig nog in de cel. Dat laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten.

Al op 23 juli is het voorarrest van de man, die afgelopen maandag 20 jaar werd, met negentig dagen verlengd. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland besloten.
De overval op de snackbar aan de Hilversumse Koningsstraat was op zondag 5 juli rond 20.45 uur. De gewapende man eiste geld, maar ging er - nadat de eigenaar dreigde een pan frituurvet over hem heen te gooien - zonder buit weer vandoor. Twintig minuten later werd hij op de Brinkweg aangehouden.


Eis taakstraf voor meerdere incidenten

HILVERSUM De officier van justitie heeft 120 uur taakstraf en 2 maanden voorwaardelijke celstraf geëist tegen een 29-jarige Hilversumse. Zij wordt er onder meer van verdacht vorig jaar zomer onder invloed van alcohol een aantal agenten te hebben beledigd, bedreigd en een kennis te hebben mishandeld.

Tijdens haar strafzaak dinsdagmiddag bij de rechtbank Lelystad betuigde de vrouw spijt, heel veel spijt. Graag zou ze haar handelen van die dagen terug willen draaien. “Ik zat begin die zomer niet goed in mijn vel”, verklaarde de geëmotioneerde verdachte tegenover de rechters. Er was in haar persoonlijke leven van alles aan de hand, waardoor ze ging drinken. “En drank brengt niet het beste in mij naar boven, is nu wel gebleken”, aldus de Hilversumse.

De vrouw refereerde aan de avond waarop het misging, 29 juni vorig jaar in Baarn.

3 'Met welk recht'