Doe mee met de fotowedstrijd in stadstuin De Hof.     Foto: flos wisse smit
Doe mee met de fotowedstrijd in stadstuin De Hof. Foto: flos wisse smit

Vrijdag 7 augustus

Spreekuur via ZOOM

10:00 uur | Alle wijken van
Hilversum

Bij de NVA (Autisme Informatie Centrum) kun je terecht op Zoom-spreekuur. Op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Een-op-een digitaal contact met vragen, zorgen en verhalen omtrent autisme. Aanmelden, informatie en inlogcodes via aic.hetgooi@gmail.com.

BBQ Drive-Thru

11:30 uur | Cooke´d catering

De barbecues van Cooke'd gaan wekelijks aan op vrijdag voor lunch en diner tot 20.00 uur. Elke week wisselt het aanbod. Locatie: Carwash & Go aan de Franciscusweg 341. Informatie op www.cooked4u.nl/c-5209511/bbq-drive-thru.

Orgelconcert

19:30 uur | Vituskerk

Elke vrijdagavond tot aan Monumentendag is er weer een orgelconcert in de Vituskerk. Met 1.000 zitplaatsen is enige afstand houden voor 100 bezoekers geen enkel probleem. Het eerste concert in de zomerserie 'Orgelconcerten in de Sint-Vituskerk' is met Gerrie Meijers. Zij is organist van de Remonstrantse Kerk in Haarlem, pianist bij een groot aantal koren en vormt duo’s met zangeressen Wieke Ubels, Annette Stallinga en Cecile Roovers. Gratis entree en parkeren op het kerkplein. Na afloop is er een deurcollecte.

Zondag 9 augustus

Architectuurwandeling

14:00 uur | Dudok Architectuur Centrum

Een bijzondere wandeling door een wijk die zowel omroephistorie herbergt als onder architectuur gebouwde villa’s. Onder leiding van een ervaren gids ziet en hoort u alles over stedenbouw, een van de mooiste villaparken van Nederland en het ontstaan van monumentale, maar ook spraakmakende omroep-gebouwen op de geboortegrond van Hilversum Mediastad. Aanmelden via www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Tuinconcert

15:00 uur | Huisconcert

Traverso-speelster Antje Becker uit Potsdam en klavecinist Ondrej Bernovsky spelen het programma 'Doornroosje ontwaakt' met werken van onder anderen Telemann, Baptiste, Dusek en Benda in de achtertuin van Javalaan 31. Kaarten kosten 20 euro en zijn te bestellen via www.henkvanzonneveld.nl.

Maandag 10 augustus

Fotowedstrijd

Stadstuin De Hof

Fotowedstrijd 'Kijk eens anders' is voor iedereen, jong en oud. Maak een foto in de stadstuin, gelegen achter het voormalige postkantoor, en stuur hem uiterlijk 10 augustus naar dehof@stichtingdehof.nl met naam, leeftijd, adres, mail en gebruikte camera; een korte quote bij de foto wordt op prijs gesteld. De inzendingen worden door Museum Hilversum beoordeeld en de prijsuitreiking is in stadstuin De Hof.

Spreekuur via ZOOM

10:00 uur | Alle wijken van
Hilversum

Bij de NVA (Autisme Informatie Centrum) kun je terecht op Zoom-spreekuur. Op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Een-op-een digitaal contact met vragen, zorgen en verhalen omtrent autisme. Aanmelden, meer informatie en inlogcodes via aic.hetgooi@gmail.com.

Dinsdag 11 augustus

Roeff YogaHoep

9:30 uur | Roeff rooftopbar
Gooiland

Ben je op zoek naar een leuke zomerse activiteit dan is deze combi van rustige yoga en actieve hulahoepfun wellicht iets voor jou. Op het mooie Roeff dakterras geeft Cynthia de yoga- en hulahoepcombiles. Deze les is geschikt voor beginners en hoepels zijn aanwezig. Na de les van een uur kun je lekker blijven hangen voor lunch of gezonde smoothie.
Voor meer informatie kijk op www.pranasouls.nl. Aanmelden door een mail te sturen naar yogacynthia@hotmail.com.

Bezoek de Geuzentuin

9:30 uur | Wijkcentrum De Geus

De Geuzentuin is open tijdens de koffieochtenden op dinsdag en donderdag. De Geuzentuin is een initiatief van passievolle buurtbewoners. In de tuin kun je diverse soorten kruiden en groentes ontdekken. Ook mag je voorzichtig een bloemetje plukken. Een bezoek op afspraak is ook mogelijk, 06-505 560 66.

Stoelyoga voor 50-plussers

11:30 uur | Schaapskooi,
naast de Vitus

Introductieles van stoelyoga, dat ook geschikt is voor senioren. Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Een yogales is erop gericht spieren en gewrichten soepeler te maken. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. Eerste les is gratis. Aanmelden door een mail te sturen naar info@senver.nl.

Donderdag 13 augustus

Bezoek de geuzentuin

9:30 uur | Wijkcentrum De Geus

De Geuzentuin is open tijdens de koffieochtenden in Wijkcentrum De Geus. Ook is bezoek op afspraak mogelijk, 06-505 560 66.

Ook weer begonnen met
activiteiten? Meld ze dan via
Gooiagenda.nl.