Taakstraf voor klapper op de Larenseweg

HILVERSUM De rechtbank Lelystad heeft een 29-jarige Hilversummer veroordeeld tot tachtig uur taakstraf voor aanmerkelijk onvoorzichtig rijden. De man botste drie jaar geleden met te veel alcohol op tegen een andere auto.

Door de botsing liepen de hem tegemoetkomende automobiliste en een medepassagier zware verwondingen op. Naast de taakstraf legde de rechtbank de Hilversummer een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid op van zes maanden.
De aanrijding gebeurde op 6 augustus 2017 rond 05.15 uur op de Larenseweg in Hilversum, net voorbij de vluchtheuvel. De Hilversummer was een avondje met twee vrienden in Amsterdam gaan stappen. Op nog geen 500 meter van zijn huis raakte zijn auto op de andere weghelft, waar hij tegen de hem tegemoetkomende auto botste. De auto van de Hilversummer sloeg over de kop en kwam op de ventweg tegen een geparkeerde auto tot stilstand. Door het ongeluk brak de tegemoetkomende automobiliste onder meer haar hand en liep een vriend van de Hilversummer die op de achterbank van de auto zat een bekkenfractuur op.
Twee weken geleden eiste de officier van justitie 140 uur taakstraf en een voorwaardelijke inname van het rijbewijs voor de duur van 18 maanden. Het vonnis valt lager uit, omdat de rechtbank rekening houdt met het feit dat het ongeluk drie jaar geleden gebeurd is.


'Kettingrukker' zit nog vast

HILVERSUM De 25-jarige man uit Uithoorn, beter bekend als de 'kettingrukker', die vorige week werd opgepakt voor het op straat beroven van voornamelijk oudere vrouwen, zit ook de komende week nog sowieso in de cel.

De rechter-commissaris besloot afgelopen vrijdag, drie dagen nadat de man was aangehouden, dat hij twee weken langer blijft vastzitten.
De verdachte zou met name eind juni hebben toegeslagen in verschillende regio's, waaronder het Gooi. Daarbij zijn veelal oudere dames van hun sieraden beroofd. Na een klopjacht werd hij vorige week dinsdag uiteindelijk opgepakt. Het is onbekend of de man de diefstallen heeft bekend, of dat hij elke betrokkenheid ontkent. De diefstallen waren onder meer in Hilversum, Bussum en Huizen.