Tuinconcert op zondag 16 augustus.
Tuinconcert op zondag 16 augustus.

Vrijdag 14 augustus

Spreekuur via ZOOM

10.00 uur | Alle wijken van
Hilversum

Bij de NVA (Autisme Informatie Centrum) kun je terecht op Zoom-spreekuur. Op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Een-op-een digitaal contact met vragen, zorgen en verhalen omtrent autisme. Aanmelden, informatie en inlogcodes via aic.hetgooi@gmail.com.

Fietstocht

11.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

Een verrassende tocht langs Hilversumse monumenten uit het Interbellum. Het eerste deel van de tocht voert langs werken van Dudok. Het tweede deel gaat naar Zonnestraal. Aanmelden via www.dudokachitectuurcentrum.nl.

BBQ Drive thru

11.30 uur | Cooke´d catering

De barbecues van Cooke'd gaan wekelijks aan op vrijdag voor lunch & diner (tot 20.00) Elke week wisselt het aanbod, want we gaan veel te gekke dingen doen. Locatie: Carwash & Go, Franciscusweg 341 Hilversum.

Orgelconcert

19.30 uur | Vituskerk

Susanna Veerman speelt werken van onder anderen Bach, Boëllmann en Franck en Andriessen op het onlangs gerestaureerde orgel van de Vituskerk. Vrij entree, parkeren op het kerkplein, collecte aan de uitgang.

Zaterdag 15 augustus

Zomerse buitenworkshop

7.30 en 10.00 uur | Anna's Hoeve

Waar zeg jij ja tegen? Wat voor verlangen leeft er op dit moment in je hart? Kom in contact met wat er in je leeft, door al je zintuigen te gebruiken.

Mozaïeken

13.00 uur | Wandelen en Crea

Je krijgt vanzelf inspiratie in de kleurrijke atelier-tuinkamer. Voor alle leeftijden vanaf 6 jaar. Ook leuk voor kinderfeestjes; vanaf drie kinderen. Één volwassen hulp noodzakelijk. Meer informatie: www.wandelenencrea.nl.

Zondag 16 augustus

Architectuurwandeling

14.00 uur | Oosterspoorplein

De wandeling gaat langs de woonwijken van Dudok, de industrie van de late 19e eeuw tot nu, enkele scholen en recente ontwikkelingen (van Dudok Revisited tot Villa Industria). Voor informatie, kosten en aanmelden: www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Tuinconcert

15.00 uur | Javalaan 31 Hilversum.

De Hilversumse blokfluitist Sascha Mommertz speelt samen met Marit Broekroelofs, barokcello en Henk van Zonneveld, klavecimbel. Zij spelen werken van Bigaglia, Corelli en Albinoni. Kaarten à 20 euro zijn te bestellen via www.henkvanzonneveld.nl.

Dinsdag 18 augustus

Roeff YogaHoep

9.30 uur | Roeff Rooftop bar
Gooiland

Ben je op zoek naar een leuke zomerse activiteit dan is deze combi van rustige yoga en actieve hulahoepfun wellicht iets voor jou. Op het mooie Roeff dakterras geeft Cynthia de yoga- en hulahoepcombiles. Deze les is geschikt voor beginners en hoepels zijn aanwezig. Na de les van een uur kun je lekker blijven hangen voor lunch of gezonde smoothie. Voor meer informatie kijk op www.pranasouls.nl. Aanmelden door een mail te sturen naar yogacynthia@hotmail.com.

Workshops

10.00 uur | Buitenplaats
De Hoorneboeg

Een dagje Hoorneboeg met twee workshops en lekker eten Bij de Tuinman. Lisette Kreischer vertelt over kruiden en planten en je maakt je eigen tinctuur. En yoga met Jasmijn Koelink. Kijk op www.dehoorneboeg.nl/agenda.

Stoelyoga voor 50-plussers

11.30 uur | Schaapskooi, naast de Vitus

Introductieles van stoelyoga, dat ook geschikt is voor senioren. Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. Eerste les is gratis. Aanmelden door een mail te sturen naar info@senver.nl.

Doe Het Niet Zelf bij Tante Jans

18.00 uur | Tante Jans

Eerst samen eten en daarna aan de slag voor elkaar. Heb je een leuke (ondernemers)vraag? Neem 'm mee! Samen werken we aan oplossingen. Bijvoorbeeld: brainstormen, businessplan, en websitehulp.

Woensdag 19 augustus

Voorlichting verslaving

9.30 uur | Roland Holst College

Ook dit jaar krijgen de leerlingen van het A. Roland Holst College te Hilversum voorlichting over verslaving en gewoonten, gegeven door voorlichters van Stichting Be Aware. Met stemkastjes beantwoorden leerlingen anoniem vragen.

Donderdag 20 augustus

Bezoek de geuzentuin

9.30 uur | Wijkcentrum De Geus

De Geuzentuin is open tijdens de koffieochtenden op dinsdag en donderdag. De Geuzentuin is een initiatief van passievolle buurtbewoners. In de tuin kun je diverse soorten kruiden en groentes ontdekken. Ook mag je voorzichtig een bloemetje plukken. Een bezoek op afspraak is ook mogelijk, 06-50556066.