Nova de Kruijff begon twee jaar terug met haar knaagdierenhotel.
Nova de Kruijff begon twee jaar terug met haar knaagdierenhotel. Foto's: Foto Miché/Bastiaan Miché

Knaagdierenhotel van tienjarige draait op volle toeren

Cavia's en hamsters verblijven in haar opvang als de baasjes met vakantie zijn. Twee jaar terug begon de jonge Nova met deze onderneming.

LOOSDRECHT Het begon twee jaar terug toen de op dat moment achtjarige Nova de Kruijff dolgraag een abonnement op de Tina wilde. Haar ouders vonden dat prima, zolang ze daar zelf maar voor spaarde. Dat deed de jonge Loosdrechtse met haar eigen knaagdierenopvang.

Nu, twee jaar later, draait Knaagdierenhotel Nova Park - zoals de opvang nu heet - op volle toeren. “Ik had twee jaar geleden niet genoeg geld voor de Tina”, vertelt Nova. “Toen kwamen we op het idee om op knaagdieren op te passen. Mijn moeder heeft toen een advertentie geplaatst. De kosten zijn 1,50 euro per dag. En al na een week kregen we de eerste melding.”
Twee jaar terug verdiende Nova uiteindelijk meer dan genoeg geld voor een abonnement op het meidenblad. Ze hield zelfs nog wat centen over. Vorig jaar lag de opvang even stil vanwege een verhuizing, maar dit jaar is Knaagdierenhotel Nova Park weer ‘open’. Tijdens het gesprek met deze ondernemer zijn er in het huis zes cavia’s en een hamster op vakantie in huize De Kruijff. Zelf beschikt Nova samen met haar broertje Morris ook nog eens over twee cavia’s: Beer en Icey. En alsof dat niet genoeg is, verzorgt zij ook nog op locatie twee cavia’s, een konijn, drie kippen en twee poezen.

Vakantiegangers die hun huisdier bij Nova tijdelijk onderbrengen betalen nog altijd 1,50 euro per dag. De dieren krijgen hiervoor groente/fruit, hooi en zaagsel. De brokken en het verblijf moet men zelf meebrengen. Bij mooi weer gaan ze lekker los in de tuin en worden iedere dag geknuffeld op schoot. Ze staan dus niet opgestapeld in een schuur, maar gewoon in de huiskamer. “Ze zijn," zegt Nova, “nu ook op vakantie. Dat ze na een tijdje weer terugmoeten naar hun baasje is wel heel jammer. Sommige zijn echt heel leuk. Maar ja, ze komen en ze gaan weer.”
De dieren komen van baasjes uit de directe omgeving, maar ook uit Breukelen en zelfs uit Amersfoort. Inmiddels heeft Nova deze zomer al meer dan 250 euro verdiend met haar hotel. Dat abonnement - jaarlijks iets van 135 euro - heeft ze dus allang verdiend. Daarom spaart de Loosdrechtse rustig verder voor een VR-set. Of nog een hamster? “Ik zou graag een hond willen, maar dat kan nu even niet.” Moeder Tamara de Kruijff is ondertussen trots op haar kleine onderneemster. “Mensen reageren enthousiast, zijn blij dat ze een oppas hebben gevonden bij mijn dochter. En zelf leert ze op deze manier goed met geld om te gaan.”

Wie ook een oppas zoekt voor zijn of haar knaagdier, mail naar Knaagdierenhotelnovapark@hotmail.com.

Lekker op de bank zitten met de 'gasten'.