Professionele wietkwekerij opgerold

HILVERSUM Voorlopig is de flatwoning aan de Kapittelweg nog niet gesloten. Dat besluit zal burgemeester Pieter Broertjes wellicht later nog nemen. Wel is duidelijk dat de politie maandag een professionele hennepkwekerij heeft gevonden en heeft opgerold.

Dat meldt het Hilversumse korps. Agenten vonden in de woning ongeveer tweehonderd lege potten aan. Er was kort ervoor geoogst. Voor de politie is het klip-en-klaar dat het om volledig ingerichte kweekruimtes gaat.

“Van de aangetroffen situatie wordt een voordeelberekening opgemaakt tegen de huurder van de woning”, zo meldt Politie Hilversum. De huurder van de flat boven winkelcentrum Kerkelanden was maandag niet in het pand aanwezig, maar is wel bij de politie bekend. “Hij mag zich op een later moment verantwoorden", is de verdere mededeling.


Hilversummers verdacht van opruiing in Utrechtse wijken

HILVERSUM Twee Hilversummers zijn aangehouden omdat zij betrokken zouden zijn bij de rellen van afgelopen weekeinde in Kanaleneiland en Overvecht in Utrecht. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

De twee mannen van 22 en 26 jaar worden verdacht van opruiing tot de rellen op vrijdag 14 augustus in Kanaleneiland door het plaatsten van posts op social media. Een van de twee Hilversummers wordt tevens verdacht van het vernielen van een beveiligingscamera bij winkelcentrum Rijnbaan in de hierboven genoemde Utrechtse wijk. Beide verdachten worden nu voorgeleid en zo mogelijk vervolgd, meldt het OM verder nog. De maximumstraf voor opruiing is vijf jaar.