Het dak op voor de onthulling.
Het dak op voor de onthulling. Foto: STIP Hilversum.

Nieuwe naam past beter bij Kindcentrum De Wijde Blik

HILVERSUM Waar de ene school begint op een nieuwe locatie is de andere school op dezelfde vertrouwde plek verder gegaan onder een andere naam. De Goudenregenschool-Kerkelanden is verleden tijd. Vanaf nu is de basisschool in het Augustinushof Kindcentrum De Wijde Blik.

Gisteren was het officiële moment daar. De nieuwe naam en dito logo zijn onthuld. Dat gebeurde op het dak van het schoolgebouw. “Het was tijd om een volgende stap te maken en een eigen identiteit te ontwikkelen, los van De Goudenregenschool in Hilversum”, legt directeur Nick Homan-Dijkstra uit. “Met een nieuwe naam die onze ambitie weergeeft om meer te zijn dan alleen een basisschool en ons mooie nieuwe logo, maken we deze stap ook visueel.

Opvallend is dat er 'kindcentrum' staat voor De Wijde Blik. Volgens Homan-Dijkstra heeft dat alles te maken met de verschillende samenwerkingen die de kleinschalige openbare basisschool heeft met de buren, waaronder BINK Kinderopvang. “Met deze samenwerking versterken wij de doorgaande leerlijnen van onze kinderen binnen en buiten ons onderwijs”, verklaart de directeur.

Daarnaast trekt de school in Kerkelanden nauw op met externe partners, waaronder Bibliotheek Hilversum en biedt de school de kinderen meer aan dan de ‘verplichte’ vakken die vaak gelden op een basisschool. Zo krijgen de scholieren van De Wijde Blik bijvoorbeeld ook theaterlessen. “Deze verschillende samenwerking en onze aandacht voor andere talenten van onze kinderen maken ons anders dan andere basisscholen. De naam Kindcentrum dragen we dan ook met trots.”

Het nieuwe logo bestaat onder andere uit drie wimperharen en die staan symbool voor de kernwaarden van De Wijde Blik: spelen, werken en leren. Het oog met de wereldbol geeft de manier aan waarop de school wil dat de leerlingen de wereld in kijken. Dat is met een wijde blik en met een oog voor elkaar en het milieu, luidt de tekst en uitleg.