Werkstraf voor diefstal en mishandeling

HILVERSUM Een 29-jarige Hilversumse is dinsdag door de rechtbank Lelystad veroordeeld tot 150 uur werkstraf, waarvan 75 uur voorwaardelijk, voor mishandeling, diefstal en belediging van agenten.

door Anke Sprakel

De straf valt iets lager uit dan de eis van de officier van justitie twee weken geleden. Die eiste 120 uur taakstraf en twee maanden celstraf voorwaardelijk voor onder meer bedreiging. Dit laatste acht de rechtbank niet bewezen.
De Hilversumse had zichzelf vorig jaar zomer door te veel alcoholgebruik en steeds groter wordende frustratie niet meer in de hand. Privé ging er van alles mis, waardoor zij naar de fles greep en in drie dagen tijd een spoor van ellende aanrichtte.
De ellende begint op de avond van 29 juni vorig jaar in Baarn. De avond waarop ze een hoogoplopende ruzie krijgt met haar ex-vriend en de vrouw het huis uit vlucht. Ze is verward, dronken en zit onder de blauwe plekken. Voorbijgangers merken haar op en schakelen hulpdiensten in. De politie neemt haar mee vanwege openbare dronkenschap en op het politiebureau belandt zij in een observatiecel. De Hilversumse wordt woedend, verzet zich en beledigt en bedreigt de agenten.
Een paar dagen later wordt ze na opnieuw een ruzie weer aangehouden. In het arrestantenbusje spuugt zij een agent in het gezicht. Het laatste feit waarvoor de vrouw veroordeeld is, is op 7 juli, wanneer zij, wederom dronken en boos een deur van een woning in Baarn vernielt en een pakje sigaren uit een sigarenwinkel steelt.
Het leven van de Hilversumse is na de zomer van vorig jaar in een rustiger vaarwater gekomen. Ze heeft sindsdien geen druppel alcohol meer aangeraakt en heeft de problemen in haar privéleven onder controle.


Drie scholen, drie nieuwe directeuren

HILVERSUM Op drie openbare scholen van STIP Hilversum zijn deze week nieuwe directeuren begonnen. Annemarie Velthuis zwaait de scepter op OBS Elckerlyc, Jeldou Veenstra is het nieuwe hoofd van de Lelyschool en Jacobien Bückmann is begonnen als interim-directeur bij de Lorentzschool.