'Meer toezicht op hardrijden'

HILVERSUM De roep om nu echt iets te gaan doen aan de notoire snelheidsovertreders neemt toe. Politiek en inwoners laten zich hier steeds vaker over uit. De zorgen zijn groot en Hilversum kent blijkbaar vele racebanen, vooral in de avonduren. "Inwoners vragen de gemeente om meer toezicht te houden."

Dat schrijft de fractie van het CDA deze week aan het college van burgemeester en wethouders. Raadslid Evert Jan Kruijswijk Jansen heeft artikel 41-vragen gesteld aan B&W, omdat zij steeds meer klachten ontvangen over automobilisten die graag het gaspedaal intrappen en het gebrek aan handhaving. "Wij krijgen signalen dat inwoners zich zorgen maken over hun veiligheid en zich ergeren aan de overlast die dit met zich meebrengt", stelt de christendemocraat.
Meetpalen die op meerdere locaties zijn neergezet, zoals op de Bosdrift en de Loosdrechtseweg, hebben een averechts effect, meent Kruijswijk Jansen. Vooral 's avonds is het voor menig bestuurder een uitdaging om te kijken hoe hoog de 'score' uitvalt. Het lokt hardrijden eerder uit dan dat het een snelheidsremmend effect heeft.
Het wordt tijd dat 'hufterfeiten', zoals te hard rijden of door rood licht rijden, beter worden aangepakt in Hilversum, stelt de oppositiepartij. Weggebruikers krijgen het idee een vrijbrief te hebben om de verkeersregels te negeren.

3 Flitsers in meetpalen?