'Plek voor flitsers in meetpalen?'

Vervolg van de voorpagina

Steeds meer partijen en politici trekken aan de bel. GroenLinks-raadslid Frank Kool was de eerste die heeft gevraagd naar de handhaving op snelheidsovertredingen. Na het eenzijdige ongeval in de nacht van zaterdag 1 augustus op zondag 2 augustus op de Naarderstraat, waar een dronken 20-jarige bestuurder die veel te hard reed voor een ravage zorgde bij Vida, kwam de politieke discussie nog meer op gang. Dit incident is de trigger geweest van een breder en dieper maatschappelijk debat over racen in Hilversum en de effecten daarvan.

Nu bevraagt ook het CDA het college. Gaat burgemeester Pieter Broertjes binnen het overleg dat hij heeft met de officier van justitie en de chef van het politiekorps pleiten voor meer inzet op de eerdergenoemde 'hufterfeiten'? Tevens wil de partij weten of de burgemeester bereid is om met de politie te kijken naar de mogelijkheid om flitsapparatuur te plaatsen in de meetpalen, zodat het (bewust) scheuren leidt tot een sanctie.

Daarnaast kaart CDA'er Evert Jan Kruijswijk Jansen in zijn schrijven aan B&W het aantal controles aan in 2020. Volgens hem zijn er tot nu toe zeven controles geweest, evenals in heel 2019. Gezien de klachtenregen die nu in Hilversum neerdaalt over het te hard rijden wil hij weten of het niet tijd wordt om dit aantal op te schroeven.


Extra bijdrage Hilversum voor voedselbank?

HILVERSUM Moet Hilversum opnieuw bijspringen nu het aantal Hilversumse cliƫnten bij de voedselbank fors toeneemt? Dat is de vraag die de SP stelt aan verantwoordelijk wethouder Annette Wolthers (D66).

Vorige week maakte Voedselbank Gooi en Omstreken bekend dat het aantal nieuwe cliƫnten in 2020 hard is gegroeid. Er is sprake van een duidelijk corona-effect. Hilversum was met 9 procent de grootste stijger. Dit gegeven baart de oppositiepartij zorgen.

In april gaf Hilversum eenmalig 34.400 euro aan de hulporganisatie, die op dat moment echt in nood was en om hulp had gevraagd.