Man deelt kopstoot uit bij aanhouding

HILVERSUM Vier personen zijn afgelopen weekeinde aangehouden voor het beledigen van politieagenten. Tijdens één aanhouding liep het uit de hand en gaf een 22-jarige Zeister nog een rake kopstoot aan een diender. Tegen deze bekende van de politie is ook aangifte gedaan van mishandeling.

Het begon vrijdagnacht met de 22-jarige uit Zeist. Nadat hij een agent had beledigd op de Groest ging het tijdens zijn arrestatie nog fout. Hij wist tijdens de insluiting nog een kopstoot uit te delen. Overigens is dit dezelfde persoon die zich vier weken terug ook al misdroeg in de Hilversumse horeca en toen ook werd aangehouden, zo meldt de politie Hilversum.

Zaterdag was het op het gebied van belediging nog drie keer raak op de Groest. Dat betekende dat een 22-jarige man, een 33-jarige Almeerder en een 23-jarige Hilversummers eveneens zijn aangehouden. "Ieder weekend zetten wij ons met plezier in om bij te dragen aan een veilige stapavond voor het uitgaanspubliek", schrijft het politiekorps. "We snappen dat uitgaan gepaard gaat met het gebruik van alcohol. Wat we niet begrijpen is dat vervolgens bij een enkeling daarbij het respect ver te zoeken is. Daartegen zullen we blijven optreden", is de verdere uitleg.


CDA: 'Coalitie was voor zomer dwars bestuur'

HILVERSUM De coalitie heeft zich vlak voor het zomerreces niet van haar beste kant laten zien, zo meent het CDA Hilversum. De vier partijen laten een heel ander gezicht zien dan twee jaar terug en waren in juni en juli vooral ‘een dwarse bestuurder’.

Dat is te lezen in de zondagavond verstuurde CDA Nieuwsbrief. Waar de oppositiepartij in 2018 Hart voor Hilversum, D66, VVD en GroenLinks een frisse start zag maken, blakend van het zelfvertrouwen, zagen de christendemocraten voor de zomer een heel andere coalitie. “Voor het zomerproces ontpopte in diverse kwesties als een dwarse bestuurder, wars van tegenspraak of wijze raad.” Een van die kwesties is het sleutelgbied voor het Metropoolregio Amsterdam.

Lees het hele verhaal op Extra