Gevraagd: mening over het verkeer

HILVERSUM Het verkeer is een grote bron van ergernis voor veel Hilversummers. Maar hoe kijken de inwoners tegen het verkeer aan en welke mobiliteitsoplossingen hebben zij voor ogen? Dat zijn twee kernvragen van het bewonersonderzoek van de gemeente Hilversum. De inwonersinput geldt als belangrijke bouwsteen van de Mobiliteitsvisie 2040.

Dit beleidsstuk verschijnt in het eerste kwartaal van 2021. Tot en met woensdag 23 september hebben Hilversummers de tijd hun kijk op de verkeerszaak door te geven. Daarbij gaat het onder meer over nieuwe innovatieve oplossingen op het gebied van mobiliteit, zoals andere vormen van vervoer. Maar ook komt de vraag voorbij of er snelle fietsroutes moeten komen en of het nodig is nieuwe wegen aan te leggen.
Die laatste is interessant omdat een aantal Hilversumse wegen aan hun taks zitten, waaronder de Diependaalselaan en de Johannes Geradtsweg. Bewoners van laatstgenoemde straat laten al maanden van zich horen omdat zij het aantal verkeersbewegingen genoeg vinden. Met spanning wordt dan ook uitgekeken naar de oplossing die opgenomen wordt in het beleidsstuk waar verkeerswethouder Annette Wolthers (D66) aan werkt. "We beginnen bij de basis en dat is de input vanuit de omgeving. Dus alle Hilversummers roep ik op om mee te doen en hun mening te geven. Hoe meer we weten, hoe veiliger we de mobiliteitsvisie kunnen maken", aldus de wethouder.