Samen met provincie werk maken van fietspad N201

HILVERSUM De gemeente Hilversum gaat samen met de provincie Noord-Holland kijken wat er te doen is aan de verkeerssituatie op het fietspad langs de Vreelandsweg. Dat heeft wethouder Annette Wolthers (D66) van Bereikbaarheid en Verkeer aan de commissie laten weten.

De Democrate ging vorige week in op vragen van de SP-fractie. De oppositiepartij kaartte de onveilige situatie aan na het noodlottige scooterongeval van vorige week woensdag. Een 19-jarige man uit Baambrugge verloor het leven nadat hij tegen de geluidswal was gereden en hard ten val was gekomen.

“De provincie is wegbeheerder hier”, sprak Wolthers nadat ze haar medeleven had betuigd aan de nabestaanden. “Wij hebben contact opgenomen met de provincie. Er spelen ook klachten uit Kerkelanden over de functie van de geluidswering van het buitenste deel van die geluidswand. Dat hebben we ook bij de provincie neergelegd en we proberen nu samen zo snel mogelijk tot een oplossing te komen. Dus ik hoop u binnen afzienbare termijn te kunnen berichten wat we daar gaan doen.”

Het ongeluk heeft veel losgemaakt. De plek waar de scooterrijder is omgekomen is nu een herdenkingsplaats. Daarnaast zijn er politieke vragen gesteld. De SP bleek deze officieel te hebben gesteld, maar ook de VVD, zo vertelde Wolthers, had zich informeel al gemeld bij haar met vragen en zorgen over de situatie op het fietspad langs de N201. “Daarnaast hebben andere betrokkenen zich tot mij gewend en die hebben geleid tot kritische bemerkingen over het punt.”

Volgens de SP zijn er in de laatste tien jaar zeker al vijf ernstige ongelukken geweest op het fietspad tussen Hilversum en Kortenhoef, met twee weken terug het dieptepunt. Uit de beantwoording van de vraag blijkt dat hier rap aan gewerkt wordt, met hulp vanuit Haarlem.