Herensosiëteit bij Viore op vrijdag 4 september.
Herensosiëteit bij Viore op vrijdag 4 september. Bart Versteeg

Vrijdag 4 september

Herensociëteit

15.00 uur | Viore

Elke vrijdagmiddag is er een herensociëteit voor mannen die leven met kanker. In een ongedwongen sfeer (eventueel met hapje en drankje) wordt geen onderwerp geschuwd. Meer informatie via aanmelden@viore.org of 035-6853532 of viore.org/agenda.

Mindfulness op de Vecht

19.00 uur | Happy op deVecht

Mindfulness op de Vecht, een ervaring om nooit te vergeten. Varen met een schipper en mindfulnesstrainer. Jij hoeft dus niets te doen. Laat je meevoeren en stel je open voor deze ‘nieuwe’ vaarbeleving. Info: www.beacademy.nl of info@beacademy.nl.

Zaterdag 5 september

Open dag

14.00 uur | TV Gooische Vallei

Open dag van 14.00 tot 17.00 uur. Lidmaatschap met korting als die dag ingeschreven wordt, nieuw lid aanbrengen levert blik ballen op en verder zijn er diverse leuke tennisactiviteiten voor jong en oud. Www.degooischevallei.nl.

Cantate op de Brink

16.30 uur | Regenboogkerk

Cantate ‘Ich will den Kreuzstab gerne tragen' (BWV 56). De uitvoering is voor bestaande en nieuwe vrienden. Via www.cantateopdebrink.nl kunnen nieuwe vrienden zich aanmelden. Belangstellenden kunnen de cantatevesper ook online bijwonen. Zie de website voor het internetadres.

Zondag 6 september

Expeditie Fort Kijkuit

11.00 uur | Fort Kijkuit
Kortenhoef

Kom op expeditie op Fort Kijkuit en beleef de natuur door bomen op te meten, zelf een vleermuis te maken en te luisteren naar de boswachter met mooie natuurverhalen. Meld je aan voor een tijdslot tussen 11.00 en 16.00 uur via www.natuurmonumenten.nl/agenda. Voor de kleuters is er een bingo.

Rondleiding Costerustuin

14.00 uur | Costerustuin

Al ruim 90 jaar ligt de Costerustuin aan de Zonnelaan te Hilversum. Een rondleiding is altijd een leuke manier de tuin te leren kennen, uw kennis te vergroten of gewoon te genieten van deze prachtige tuin. Graag aanmelden bij info@costerustuin.nl.

Klassieke klaviermuziek

15.00 uur | Evangelisch Lutherse Kerk

De Goldberg-variatiecyclus van J.S. Bach behoort tot de absolute top van de klassieke klaviermuziek. Voor de uitvoering door de Hilversumse klavecinist Henk van Zonneveld zijn plaatsen te reserveren à 20 euro via www.henkvanzonneveld.nl.

Dinsdag 8 september

Roeff YogaHoep

9.30 uur | Roeff Rooftop
bar Gooiland

Op deze schitterende locatie zal elke dinsdagochtend op het dakterras van Roeff een yoga- en hulahoepcombi-les gegeven worden. Meer info op www.pranasouls.nl of mail yogacynthia@hotmail.com.

Movies that Matters

20.15 uur | Filmtheater
Hilversum

Amnesty werkgroep Hilversum-Wijdemeren start met veel genoegen het nieuwe programma van Movies that Matter on Tour. Deze spraakmakende films die raken aan het onderwerp mensenrechten, worden elke tweede dinsdag van de maand vertoond. Op dinsdag 8 september zal de film 'Sidik en de Panter' draaien. Voorlopig zijn in de Blauwe Zaal maximaal 22 bezoekers toegestaan. Tickets alleen online te bestellen. Www.filmtheaterhilversum.nl/films/3525-movies+that+matter+on+tour+sidik+en+de+panter.html.

Woensdag 9 september

SeniorWeb

10.00 uur | De Koepel

SeniorWeb Hilversum biedt weer beperkte technische ondersteuning voor pc, mobiele telefoon of tablet. Aanmelden is noodzakelijk: 035 - 5339353 of info@seniorwebhilversum.nl. Meer informatie: seniorwebhilversum.nl.

Gratis proefles theater

15.00 uur | Wijkcentrum
De Kruisdam

Onze theaterschool Zone 1380 houdt gratis proeflessen theater voor kinderen van 6 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar. Aanmelden via www.zone1380.nl.

Alzheimer Café

19.00 uur | Emmauskerk

Alzheimer Cafe Hilversum Wijdemeren. Locatie Emmauskerk Kerkelandelaan 5, Hilversum. Thema Taal en Communicatie Stoornissen door Anneke Tromp. Vrije inloop met registratie bij de deur. Veilige locatie richtlijnen RIVM. Meer informatie: www.alzheimer-nederland.nl/gooi.

Energiebespaaravond

20.00 uur | Bibliotheek

Energiecoach Erik de Lange geeft tips om jouw woning te verduurzamen. Toegang gratis, wel aanmelden: info@hilverzon.nu.

Donderdag 10 september

Gratis proefles theater

15.00 uur | Theater Kleintje Kunst

Proefles theater voor diverse leeftijdsgroepen van 6 t/m 17 jaar. Theaterschool Zone 1380 biedt professionele lessen, spelen in een voorstelling, workshops van bekende namen uit het vak en meer. Aanmelden: www.zone1380.nl.