'Waar blijven Circusterreinplannen?'

HILVERSUM Wanneer komen er concrete plannen voor het circusterrein aan de Diependaalselaan? De coalitie heeft een projectwethouder benoemd, Hilversum heeft woningen nodig, er is eind 2019 een motie aangenomen en het terrein ligt al sinds mensenheugenis braak, ondanks heel veel plannen die de revue gepasseerd zijn in het verleden.

GroenLinks-raadslid Lex van Waarden en ChristenUnie-collega Tjerk Pelsma slingeren de discussie aan met hun artikel 41-vragen. Het politieke tweetal vindt het oorverdovend stil als het gaat om de ontwikkeling van dit terrein. En dat terwijl Floris Voorink (VVD) projectwethouder is en de gemeenteraad in november 2019 de motie 'Sneller aan de slag met het Circusterrein' heeft aangenomen. In hun betoog wijzen ze dan ook op het streven om voor deze zomer te komen met een voorstel voor uitgangspunten.
Van de gevraagde voortvarendheid is (nog) niets terechtgekomen. Van Waarden en Pelsma benadrukken dat de woningbehoefte groot is in Hilversum en het terrein langs de Diependaalselaan veel ontwikkelpotentie heeft. Nu het Hilversumse sleutelproject voor de Metropoolregio Amsterdam (het tienduizendwoningplan) van de baan is, moet er voldoende ambtelijke capaciteit zijn. Het duo wil weten wat de stand van zaken is. Is er al een onderzoek geweest naar de mogelijkheden en de uitgangspunten van het terrein? En belangrijker nog: wanneer kan de eerste paal de grond in?