Meer dan 25 bewegende WindSculptures zijn er te zien.
Meer dan 25 bewegende WindSculptures zijn er te zien.

Bewegende beelden in Zanderij

HILVERSUM Beeldentuin de Zanderij, tussen ’s-Graveland en Hilversum, is komende vrijdag, zaterdag en zondag het decor van een bijzondere tentoonstelling met bewegende beelden.

Lyman Whitaker, een Amerikaanse beeldhouwer, is gespecialiseerd in beelden die alleen op de wind draaien en bewegen: de WindSculptures. Noor en Marnix Aarts en Belinda en Frederik Baerveldt waren zo door de WindSculptures gefascineerd dat zij vijf jaar geleden besloten om het werk van Lyman Whitaker naar Nederland te halen. In de afgelopen vijf jaar is er in binnen- en buitenland geëxposeerd waaronder in de Keukenhof, Art Laren, Bomencentrum Nederland en dan nu op de Zanderij.
Meer dan 25 bewegende WindSculptures zijner komende dagen te zien, variërend in hoogte van 1.50 tot meer dan 4 meter. Naast de handgemaakte WindSculptures uitgevoerd in koper, heeft Beeldentuin de Zanderij ook een primeur. Voor het eerst zullen er in Nederland WindSculptures te zien zijn uitgevoerd in roestvrij staal.
Roestvrij staal geeft de WindSculptures een heel andere ‘look and feel’ dan de koperen beelden. Een meer urban look, aldus de initiatiefnemers van deze tentoonstelling. Eén ding is duidelijk, omdat het in Nederland altijd wel waait, blijven de WindSculptures in beweging.
Belangstellenden zijn welkom op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 september van 11.00 tot 17.00 uur. Beeldentuin de Zanderij is gevestigd aan de Oude Meentweg 2 in ’s-Graveland. De toegang is gratis en er is parkeergelegenheid honderd meter voorbij de beeldentuin.

Een interview met Frederik Baerveldt zaterdag op www.gooieneembode.nl/extra.