Witho Oost en wethouder Bart Heller feliciteerden Veronique Hummels en Oscar Timmers.
Witho Oost en wethouder Bart Heller feliciteerden Veronique Hummels en Oscar Timmers. Foto: Bastiaan Miché

Mijlpaal in korte tijd kunnen bereiken

HILVERSUM HET deelauto, een project van Hilversumse Energie Transitie (HET) zit flink in de lift. Vanaf juni is het aantal elektrische deelautorijders bij HET Coöperatie sterk gegroeid.

Zomer en najaar van 2019 kenden weliswaar een lastige start. In 2020 was er eerst groei maar daarna kwam corona, waardoor de groei weer stil kwam te liggen. Rick Visser, coördinator HET deelauto: “We hebben in korte tijd de mijlpijl van honderd deelrijders weten te bereiken. Dit dankzij heel veel inspanning van staf en vrijwilligers.”
Veronique Ummels is het honderdste lid van HET deelauto. Wethouder Bart Heller en Witho Oost van HET kwamen haar vrijdag feliciteren. Ummels deed samen met haar partner Oscar Timmers al wel aan autodelen: “Maar, dachten we, waarom doen we dat niet elektrisch? We bleken met HET deelauto zelfs voordeliger uit te zijn. “En ik heb nu drie auto’s op loopafstand.”
Heller sprak daarbij zijn dank uit aan Ummels en aan HET Coöperatie voor deze concrete bijdrage aan de energietransitie. “Dat er in twee jaar tijd al honderd deelrijders zijn, is veel sneller dan verwacht. Dat zegt wel iets over de populariteit van HET deelauto.”
Energiecoöperatie HET heeft samen met de gemeente Hilversum een Green Deal om elektrische deelauto’s en laadpalen te bevorderen. “En door gezamenlijk autogebruik komt er ook meer ruimte in de straat”, aldus de wethouder. Hij benadrukte het belang van HET deelauto voor leefbaarheid en duurzaamheid: “De klimaatcrisis wordt steeds concreter; we hebben nu twee hete zomers gehad. En het zijn al dit soort concrete bijdragen zoals elektrisch autodelen die samen de energietransitie vormen.”
Jeroen Pool, coördinator van HET voegt er aan toe: “Dat blijft de grote meerwaarde van de Green Deal met de gemeente. Het gaat onze coöperatie en onze vrijwilligers en deelrijders niet om het geld. We zetten iets op waarvoor pure marktpartijen niet de kracht hebben die HET wel heeft: betrokken leden die met een groot uithoudingsvermogen werken aan wat ze belangrijk vinden: schone en gedeelde mobiliteit in je naaste omgeving.”