Afbeelding
Foto:Gooi en Eembode

Bewoner Gooiers Erf overleden door corona

HILVERSUM Van de zeven bewoners en zes medewerkers van verpleeghuis Gooiers Erf in Hilversum, die positief getest waren op het coronavirus, is één bewoner overleden. Met de twaalf anderen gaat het goed, meldt zorgorganisatie Inovum.

Een kleine twee weken terug meldde deze krant op de eigen website dat er een corona-uitbraak was binnen het verpleeghuis aan de Van Riebeeckweg. Zeven bewoners waren positief getest op corona. Zes andere bewoners hadden klachten die konden wijzen op het virus. Daarnaast kregen ook zes medewerkers een positieve uitslag, waaronder twee externe krachten. Daarom gingen de deuren voor bezoekers dicht.
Nu laat Inovum weten dat, ondanks dat één persoon is overleden, het goed gaat binnen Gooiers Erf. “Door snel en strak ingrijpen en goede samenwerking is het aantal corona-besmettingen beperkt gebleven tot zeven bewoners en zes medewerkers”, is de conclusie. “Inmiddels is de quarantaine periode van veertien dagen verstreken, waardoor op een deel van de woningen van Gooiers Erf weer bezoek kan komen.”

5 'Twee bezoekers'


Vier boetes bij controle op aanhangwagens

HILVERSUM Bij een politiecontrole op aanhangwagens bij de GAD in Hilversum zijn zaterdag vier boetes uitgedeeld.

Er is bij 25 aanhangwagens gecontroleerd op onder meer werkende verlichting, hulpkoppeling en kentekenplaten. Er waren twee boetes voor het over de trekhaak voeren van de hulpkoppeling en één voor het over de trekhaak voeren van hulpkoppeling en niet aan een vast deel van het voertuig.
De vierde boete was vanwege een slecht leesbaar kentekenplaat. Op een karton was het kenteken met een stift erop geschreven.