Maximaal twee bezoekers per bewoner

Vervolg van de voorpagina

Sinds vrijdag 4 september is bezoek weer welkom bij zes van de elf woongroepen in Gooiers Erf waar geen coronabesmettingen zijn. Voor de veiligheid van bewoners, bezoek en medewerkers gelden strikte bezoekafspraken. Zo mogen maximaal twee bezoekers per bewoner op bezoek komen en begeleidt een corona-steward hen naar de afdeling. In het pand maken ook bezoekers gebruik van mondmaskers en blijven handhygiëne en de 1,5 meter afstand van elkaar belangrijke maatregelen.
De aangepaste bezoekregeling is volgens de zorgorganisatie goed gegaan afgelopen weekend. Bewoners en hun naasten zijn blij elkaar weer te kunnen zien. “Zodra een nog gesloten woongroep coronavrij is wordt gekeken wanneer het weer veilig is om daar bezoek te ontvangen. Wij informeren de contactpersonen van de bewoners van deze woningen zodra dit weer mogelijk is.”

Deze week worden alle bewoners én medewerkers van Gooiers Erf opnieuw getest. Sinds afgelopen dinsdag dragen alle medewerkers van Inovum gedurende de werktijd een mondmasker, zowel intra- als extramuraal. Ook bezoekers van bewoners en externen die de gebouwen van Inovum betreden krijgen het verzoek om preventief een mondmasker te dragen.


Vijf hectare grond Tergooi H'sum verkocht

HILVERSUM In navolging van de verkoop van locatie Blaricum heeft Tergooi nu vijf hectare grond van de huidige locatie in Hilversum verkocht.

De gelukkige koper van dit deel van de huidige ziekenhuislocatie is Van Wanrooij Projectontwikkeling B.V. uit Geffen. Vanaf 1 oktober 2020 huurt Tergooi deze ziekenhuislocatie terug voor vijf jaar. Clemie van Wanrooij (directeur Van Wanrooij projectontwikkeling) en Janneke Brink-Daamen (voorzitter raad van bestuur Tergooi) ondertekenden de koopovereenkomst.
Vanaf begin/midden 2023 neemt Tergooi het nieuwe ziekenhuis en de parkeergarage, die momenteel op de resterende grond naast de huidige locatie gebouwd worden, in gebruik. Daarmee gaat de huidige locatie in Blaricum dicht. De nieuwbouw in Hilversum vordert goed, aldus Tergooi.