Timmer hoog op kieslijst BIJ1

HILVERSUM Op de vrijdag gepubliceerde concept-kieslijst van BIJ1 staat achter het getal 3 de naam van Rebekka Timmer. De 20-jarige Hilversumse lijkt daarmee een hoge positie te hebben verworven op de kandidatenlijst van de landelijke partij, die volgend jaar voor het eerst deelneemt aan de Tweede Kamerverkiezingen.

Na haar vertrek als SP-raadslid eind 2018 is Timmer zich gaan inzetten voor de partij die Sylvana Simons in 2016 heeft opgericht. Vorig jaar kwam de Hilversumse al in het bestuur terecht, waar zij onder meer verantwoordelijk is voor het opzetten en coördineren van nieuwe afdelingen van BIJ1, de ideologie van de partij en democratie en dekolonisatie. Timmer heeft de afgelopen periode meegeschreven aan het concept-verkiezingsprogramma.
Dat zij na Simons en Quinsy Gario op de lijst staat, zegt haar niet zoveel. Timmer vindt het vooral belangrijk dat de beste BIJ1'ers het verhaal van solidariteit, gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid voor het voetlicht brengen. Overigens is het op zaterdag 31 oktober aan de leden om het verkiezingsprogramma en de kieslijst definitief vast te stellen. Wijzigingen kunnen dus nog plaatsvinden.


34 sociale huurwoningen erbij in Noord

HILVERSUM Op de Lieven de Keylaan in Hilversum-Noord komen 34 sociale huurwoningen: 9 eengezinswoningen en 25 appartementen.

Dinsdag ondertekenden Jan van Barneveld, directeur bij de Alliantie Ontwikkeling, en Antje de Groot-Schuttert, directeur bij Trebbe, de overeenkomst. Op deze locatie stond voorheen een school. Het ontwerp van Moke Architecten uit Amsterdam is vanuit een intensief participatietraject met buurtvereniging BIK tot stand gekomen, aldus de twee partijen in een persbericht. "Door te kiezen voor een laag volume en kappenarchitectuur zijn de woningen en appartementen goed ingepast in de bestaande omgeving."
De bouw start al begin oktober. De laatste woning is naar verwachting medio 2021 klaar.

Lees zowel het interview met Rebekka Timmer als meer over de bouw in Noord op www.gooieneembode.nl/exta