Splash zeilen op zondag 20 september in Loosdrecht.
Splash zeilen op zondag 20 september in Loosdrecht. Foto:Heleen Grundmeijer

Vrijdag 18 september

Autisme Info Desk

10.30 uur | Bibliotheek

Vanaf heden kan je op vrijdag tussen 10.30 en 12.00 uur weer terecht op het inloopspreekuur. Er is ruimte voor al je vragen, zorgen en verhalen omtrent autisme. Loop gerust bij ons langs of op afspraak via nva.hilversum@autisme.nl.

Fietstocht

11.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

Een verrassende tocht langs Hilversumse monumenten uit het Interbellum. Het eerste deel van de tocht voert langs werken van Dudok. Het tweede deel gaat naar Zonnestraal. Aanmelden via www.dudokachitectuurcentrum.nl.

Autisme, hoe zit dat?

13.00 uur | Bethlehemkerk

In deze 2-delige (gratis) basistraining ontdek je wat autisme inhoudt, ga je facetten eventueel zelf beleven en krijg je praktische antwoorden. Meer info en aanmelden kan via nva.hilversum@autisme.nl.

Zaterdag 19 september

Kapelconcert

15.30 uur | De Kapel

Yvonne Kok (mezzosopraan) en David Bollen (piano) met werken van Brahms, Haydn, Schumann, Chopin en Debussy. Entree 12,50 euro (contant). Er zijn maar dertig plaatsen beschikbaar. info: www.dekapel.nu.

Zondag 20 september

Splash zeilen

9.30 uur | WSV Het Witte Huis
Loosdrecht

Heb je een zeilkamp gedaan en wil je vaker zeilen? Kom dan eens een proefles mee trainen. We hebben clubboten (type Splash) beschikbaar. Enige zeilervaring is voor deze snelle 1-mans jeugdzeilboot noodzakelijk. Met goede zeilkleding (dik wetsuit) kan je ook als het kouder wordt lekker doorzeilen.

Op-het-plein

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst

Thijs van de Meeberg speelt Op-het-plein de try-out van zijn nieuwste programma ‘Meer dan mogelijk’. Kun je meer jezelf zijn dan je vroeger was? Thijs van de Meeberg vindt van wel.

Dinsdag 22 september

Aromatouch massage

10.00 uur | Christelijk Spiritueel Centrum

De Aromatouch massage heeft vier stappen: stressvermindering, versterken van het immuunsysteem, verzachtend voor het lichaam en het verbeteren van de communicatie tussen weefsels en organen via het zenuwstelsel.

Woensdag 23 september

HET energieloket

9.30 uur | Wijkcentrum De Koepel

HET Coöperatie geeft info over energie, zoals over: geld besparen op je energierekening of het aanvragen van een gratis energiecoachgesprek voor je woning. Ontvang een tegoedbon waarmee je voor 65 euro kunt bestellen op energiebespaarshop.nl.

SeniorWeb

10.00 uur | De Koepel

SeniorWeb Hilversum biedt weer beperkte technische ondersteuning voor pc, mobiele telefoon of tablet. Aanmelden is noodzakelijk en kan via 035- 5339353 of info@seniorwebhilversum.nl. Meer informatie: seniorwebhilversum.nl.

Nordic Walking

11.15 uur | de Zoutkeet

Kennismakingsles Nordic Walking in een rustig tempo. Een uur les waarin lopen en instructie (rust) elkaar afwisselen. Kosten 5 euro, inclusief gebruik poles. Aanmelden: 035-6219353 (na 17.00 uur).

Donderdag 24 september

Geuzentuin

9.30 uur | De Geus

De Geuzentuin is open tijdens de koffie-ochtenden in wijkcentrum De Geus. Op elke dinsdag- en donderdagmorgen. Ook is bezoek op afspraak mogelijk. 06-50556066.

Mindfulness op de Vecht

19.00 uur | Happy op de Vecht

Mindfulness op de Vecht, een ervaring om nooit te vergeten. Varen met een schipper en mindfulnesstrainer. Jij hoeft dus niets te doen. Laat je meevoeren en stel je open voor deze ‘nieuwe’ vaarbeleving. Info: www.beacademy.nl.

Vrijdag 25 september

Wandeling

14.00 uur | Begraafplaats
Zuiderhof

Van de parkeerplaats van Zuiderhof, Kolhornseweg 13, start de maandelijkse Heikracht-wandeling van circa 7,5 kilometer. Iedereen is welkom om mee te wandelen in deze mooie omgeving.

Gezellig samen zijn

15.00 uur | Viore centrum voor iedereen die leeft met kanker

Informeel samen zijn voor alle (aspirant) bezoekers van Viore, met hapje/drankje (deelname 6 euro per keer). Om nader kennis te maken met elkaar en om stil te staan bij hetgeen is gebeurd afgelopen maand. Info: viore.org/agenda.

Herensociëteit

16.00 uur | Viore centrum voor iedereen die leeft met kanker

Herensociëteit voor mannen die leven met kanker. In een ongedwongen sfeer (evt. met hapje en drankje) wordt geen onderwerp geschuwd. Meer informatie via aanmelden@viore.org of bel 0356853532 of viore.org/agenda.