Drie mannen vast na giga drugsvondst

HILVERSUM De drie mannen, die vorige week dinsdag in Hilversum werden opgepakt na een grote wiet- en hasjvondst in een pand aan de Neuweg, zitten nog zeker tot volgende week donderdag in de cel. De rechter-commissaris verlengde maandag hun voorarrest tot volgende donderdag.

Het gaat om een man uit Made (36) en twee uit Utrecht (23 en 44 jaar). Twee van hen werden betrapt door agenten toen zij met hoge snelheid wegreden bij het pand. Bij de verkeerscontrole die volgde, zagen de agenten dat de man uit Made een bruine plak onder de auto gooide. Dit bleek later een plak hasj van ongeveer honderd gram te zijn. Beide mannen werden hierop aangehouden.
In het betreffende pand trof de politie vervolgens in een opslagkamer een grote hoeveelheid gedroogde henneptoppen en hasj in tassen aan. Na het testen en wegen bleek het in totaal 485 kilo te zijn. Daarnaast zijn nog andere zaken als weegapparatuur, sealmachines, afzuigapparatuur en filters aangetroffen, net als de derde verdachte. Ook zijn drie auto’s en diverse telefoons in beslag genomen.


Politie jaagt op klusjemannen

HILVERSUM De twee Engelstalige 'klusjemannen' die afgelopen zaterdag een 62-jarige bewoonster van de Orionlaan oplichtten en bijna omver reden, zijn nog altijd niet opgepakt. De politie heeft foto- en filmmateriaal van het tweetal,maar stelt ook dat deze 'travellers' het hele land doorreizen op zoek naar slachtoffers en dus geen vast woon- of verblijfplaats hebben.

Het slachtoffer kreeg zaterdag rond 11.30 uur een Engelstalige klusjesman aan de deur, meldt de politie. Er werd samen met een andere Engelstalige man een bedrag afgesproken voor onderhoud / reparatie aan een dakkapel. Dit bedroeg een som van enkele duizenden euro’s, die de bewoonster contant moest voldoen. De vrouw betaalde de hele som en met een bestelwagen wilden de twee mannen ervandoor gaan. Het slachtoffer liet het er niet bij zitten en probeerde de vlucht van de mannen te voorkomen door haar fiets voor de bestelauto te zetten. De bestuurder van de bestelauto reed opzettelijk meerdere keren tegen haar fiets. Ook de Hilversumse werd geraakt.