Winkelcentrum Kerkelanden. Foto:© Foto Miché / Bastiaan Miché
Winkelcentrum Kerkelanden. Foto:© Foto Miché / Bastiaan Miché Foto:© Foto Miché / Bastiaan Miché

Alcohol op meer locaties verboden

HILVERSUM Alle schoolpleinen in Hilversum, het deel rond winkelcentrum Kerkelanden (inclusief het stuk bij De Koepel en Gall&Gall) en ook het binnenplein van St. Joseph aan de Minckelersstraat behoren nu tot een zogenaamd alcoholverbodsgebied.

Het college van burgemeester en wethouders (B en W) heeft onder meer deze drie plekken toegevoegd aan de lijst waar het verboden is alcoholhoudende drank te nuttigen en geopende blikjes alcohol bij zich te hebben. Andere toegevoegde plekken zijn het omhekte deel van het Rosarium aan de Boomberglaan, het parkje Peerlkamplaan (tussen de Boomberglaan en de Schuttersweg) en ook het Jan van Ravenzwaaypad (vanaf parkje Peerlkamplaan richting de Bergweg).
Het besluit volgt nadat aan alle wijkagenten en buurtcoördinatoren was verzocht om aan te geven waar deze bepaling volgens hen moest gelden. Dat heeft naast de aanwijzing van het centrumgebied geleid tot deze nieuwe lijst van losse plekken waar het verboden is alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben. Volgens de politie, schrijven B en W, kwamen er vanuit deze plekken ‘concrete klachten en aanwijzingen binnen van aantasting van de openbare orde als gevolg van hinderlijk drankgebruik’.

Meer hierover op www.gooieneembode.nl/extra.