Wendelien Lodder grossiert in speurtochten door Hilversum.
Wendelien Lodder grossiert in speurtochten door Hilversum. Foto: Bastiaan Miché

Jagen op moordenaars en mollen in kroegen en cafés

HILVERSUM Er is een moord gepleegd. Het levenloze lichaam van de roodharige Cartouche bardame Monica is gevonden in Mout. Naast haar het moordwapen: een stilettohak. Echt? Nee!

Dit zou zo maar een sleutelscène kunnen zijn van een Moordspel uit de koker van Wendelien Lodder. De Hilversumse startte onlangs is Wens-Komt-Uit Events, een bureau dat grossiert in speurtochten. Op maat gemaakt.
Stralend zit ze op het terras van Felix 2 en kletst met bardame Laura. "Zij is een van de mensen die vond dat ik iets moest doen met de speurtochten en spellen die ik organiseer voor vrienden," grijnst Lodder (48), een spelletjesfreak in hart en nieren. Thuis werd vroeger het Mens-erger-je-niet-bord regelmatig op tafel uitgeklapt. "En dat speelden we op de Lodder-manier: tactisch en een torenhoge hartslag veroorzakend."
Ze is haar bedrijf niet alleen begonnen omdat ze talent heeft om een groep mensen te vermaken, maar ook omdat ze tijdens de lockdown alle tijd had om na te denken. "Voor singles is dit een super heftige tijd. Ik weet daar alles van. Mijn werkgever stuurde ons naar huis en toen hij mij en mijn collega's bij elkaar riep, kregen we te horen dat het bedrijf het financieel niet had gered. Ik was mijn baan kwijt."
Lodder zat thuis en gebruikte haar tijd om een bedrijfsplan te schrijven en bouwde een website. Ervaring in het organiseren van events voor vrienden had ze allang. Nu ze de tijd heeft om van alles te bedenken en uit te voeren, wil ze het breder trekken. Hilversumse cafés en kroegen erbij betrekken. "Geloof mij maar: de uitbaters weten echt wel wie ik ben. Ik ben er niet alleen altijd welkom, zij staan ook open voor de initiatieven waarmee ik op de proppen kom."
Uiteraard zijn de events die ze nu op touw zet coronaproof. Maximaal vijftien mensen per groep jagen op de mol in Wie is de Mol, zoeken tijdens het Moordspel de dader en het wapen of spelen in een hysterisch historisch Hilversum-spel. Ideeën te over, ze borrelen continu en op de plank liggen events klaar. Ze kan ze op maat maken. Voor familie, een vriendengroep of collega's. "Bedrijfsuitje? Kom maar op, ik zorg ervoor dat de medewerkers een onvergetelijke tijd hebben."
Ze geniet ervan als mensen het naar hun zin hebben. "Voor singles wordt in Hilversum niet heel veel georganiseerd. Ik hoor vaak dat mensen graag andere Hilversummers willen ontmoeten. Mensen leren kennen om samen mee op te trekken. Mijn speurtochten dragen daaraan een steentje bij."
Zie ook www.wenskomtuit.com.