Raadhuisconcerten in tijdelijk nieuw onderkomen. Dinsdag 29 september.
Raadhuisconcerten in tijdelijk nieuw onderkomen. Dinsdag 29 september. Foto: Sarah Wijzenbeek

Vrijdag 25 september

Autisme Info Desk

10.30 uur | Bibliotheek

Vanaf heden kan je op vrijdag tussen 10.30 en 12.00 uur weer terecht op het inloopspreekuur. Er is ruimte voor al je vragen, zorgen en verhalen omtrent autisme. Loop gerust bij ons langs of op afspraak via nva.hilversum@autisme.nl.

Wandeling

14.00 uur | Begraafplaats
Zuiderhof

Van de parkeerplaats van Zuiderhof, Kolhornseweg 13, start de maandelijkse Heikrachtwandeling van circa 7,5 kilometer. Iedereen is welkom om mee te wandelen in deze mooie omgeving.

Gezellig samen zijn

15.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Informeel samen zijn voor alle (aspirant-)bezoekers van Viore, met hapje/drankje (deelname 6 euro per keer). Om nader kennis te maken met elkaar en om stil te staan bij hetgeen is gebeurd afgelopen maand. Info: viore.org/agenda.

Herensociëteit

16.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Herensociëteit voor mannen die leven met kanker. In een ongedwongen sfeer (evt. met hapje en drankje) wordt geen onderwerp geschuwd. Meer informatie via aanmelden@viore.org of bel 035-6853532 of viore.org/agenda.

Mindfulness

19.00 uur | Happy op de Vecht

Mindfulness op de Vecht, een ervaring om nooit te vergeten. Varen met een schipper en mindfulnesstrainer. Jij hoeft dus niets te doen. Laat je meevoeren en stel je open voor deze ‘nieuwe’ vaarbeleving. Info: www.beacademy.nl.

Zaterdag 26 september

Informatiemarkt

12.00 uur | Emmauskerk

Op de informatiemarkt laten duurzame ondernemers aan de hand van informatie en voorbeelden zien welke verschillende maatregelen en producten er zijn om je woning te verduurzamen. Denk aan bodem- of vloerisolatie, het isoleren van de spouw of de voordelen van dubbel glas. Toegang is gratis, wel aanmelden: info@hetcooperatie.nl of info@hilverzon.nu. Geef aan hoe laat u wilt komen: 12.00, 14.00 of 15.30 uur. Info: collectieveinkoop.energieverbonden.nl/actie-isolatie/.

HET deelauto

12.00 uur | Heigalerij

Op Burendag kun je informatie krijgen over HET deelauto en een gratis proefrit maken met deze elektrische auto. HET deelauto is een project van energiecoöperatie HET (Hilversumse Energie Transitie) en de gemeente. Kom ook en neem je buren mee. Www.hetdeelauto.nl.

Cantate op de Brink

16.30 uur | Grote Kerk

‘Ich bin ein guter Hirt’ (BWV 85) van J.S. Bach. Vanwege de beperkingen rond het aantal bezoekers is reservering verplicht. Vol is vol. Belangstellenden kunnen de uitvoering ook online bijwonen. Zie www.cantateopdebrink.nl voor het internetadres van de uitvoering. Er is een collecte na afloop.

Caribean gospel

19.00 uur | Stationsplein

De Deur organiseert een open air Caribean gospelfestival. Er zullen meerdere bands optreden. Onder andere Message en Renacido. De avond begint om 19.00 uur en duurt ongeveer tot 20.30 uur. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. Info: 06-51507071 of info@dedeurhilversum.nl.

Zondag 27 september

Op-het-plein

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst

Arnoud Kas komt de serie ‘Pleintje Kunst’ voorstellingen afsluiten, tenzij we nog een warme, zonnige, oktobermaand krijgen. We kennen Arnoud van de Kleintje Kunst Nieuwjaarsborrel, maar ditmaal zijn er nog geen oliebollen of glühwein te bekennen. Wel zijn scala aan popnummers, die hij op verzoek ten gehore brengt. Kom met ons deze serie bijzondere zomerevenementen feestelijk beëindigen. Reserveren verplicht: theaterkk@gmail.com. Entree 15 euro. Www.theaterkleintjekunst.nl.

Filmavond

18.00 uur | Evangeliegemeente
De Deur

Evangeliegemeente De Deur organiseert een filmavond: 'Something to sing about'. Toegang is gratis. Peter Planciusplein 12, Hilversum. Info: 06-51507971 of info@dedeurhilversum.nl.

Maandag 28 september

Ontspanningstraining

13.30 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Een ontspanningstraining van acht sessies. De cursus is heilzaam, wordt als aangenaam ervaren en is laagdrempelig. Deelname 40 euro. Info/aanmelden: aanmelden@viore.org/agenda of 035-6853532.

Autismesoos

19.30 uur | Wijkcentrum De Geus

Iedereen mag gewoon zichzelf zijn, er is ruimte voor een gezellig praatje, spelletje of drankje.

Dinsdag 29 september

Geuzentuin

9.30 uur | Wijkcentrum De Geus

De Geuzentuin is open tijdens de koffieochtenden in Wijkcentrum De Geus. Op elke dinsdag- en donderdagmorgen. Ook is bezoek op afspraak mogelijk. 06-50556066.

Workshop lepelsnijden

10.00 uur | Buitenplaats
De Hoorneboeg

Maak je eigen lepel, spatel of pollepel. De mannen van Vers Hout komen deze workshop geven. In en rondom de tipi leer je wel 10 verschillende houtsnij-technieken! Geef je op via www.vers-hout.nl/events.

Tacoyo

19.00 uur | Wilhelminaschool (gymzaal)

Een leuke afwisselende training op muziek waarbij zowel lichaam als geest wordt aangesproken. Een proefles is altijd gratis. Meer informatie op www.tacoyo.nl/tacoyo-in-nederland/edith-mijnhout-besselaar-(hilversum)/.

Raadhuisconcerten

20.30 uur | M-Mediagebouw

De Raadhuisconcerten vinden plaats op een tijdelijke alternatieve locatie. Onder de bomen van de sfeervolle glazen serre van het M-Mediagebouw aan de 's-Gravelandseweg klinkt Franse klassieke muziek door Ensemble Lumaka.

Woensdag 30 september

HET Energieloket

9.30 uur | Wijkcentrum De Koepel

HET Coöperatie geeft info over energie, zoals over geld besparen op je energierekening of het aanvragen van een gratis energiecoachgesprek voor je woning. Ontvang een tegoedbon waarmee je voor 65 euro kunt bestellen op energiebespaarshop.nl.

SeniorWeb

10.00 uur | Wijkcentrum De Koepel

SeniorWeb Hilversum biedt weer beperkte technische ondersteuning voor pc, mobiele telefoon of tablet. Aanmelden is noodzakelijk en kan via 035-5339353 of info@seniorwebhilversum.nl. Meer informatie: seniorwebhilversum.nl.

Donderdag 1 oktober

PowerSooS

18.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Iedere eerste donderdag van de maand wordt de PowerSooS voor jongvolwassenen die kanker hebben (gehad) gehouden. Samen eten en praten. Je bent welkom om Viore vrijblijvend (gratis) te bezoeken, ook als het de eerste keer is. Aanmelden@viore.org.

Vrijdag 2 oktober

Duurzame Driedaagse

9.00 uur | Stadspark Kwekerij

Wij nodigen alle Hilversummers uit voor de Duurzame Driedaagse op 2, 3 en 4 oktober. Kom je ook? Drie dagen met groene en inspirerende activiteiten door heel Hilversum. Hele programma vind je op www.hilversum100.nl/agenda.

Lunchconcert

12.30 uur | Muziekcentrum van de Omroep

Dit najaar organiseert het Metropole Orkest opnieuw een lunchconcert voor de inwoners van Hilversum in het Muziekcentrum van de Omroep. De toegang is gratis, maar reserveren is verplicht. Meer informatie vindt u op www.mo.nl/lunchconcert.


Lunchconcert op vrijdag 2 oktober.