Coronasteun tot eind dit jaar

HILVERSUM De verschillende maatregelen om het leven voor de door corona zwaar getroffen sectoren iets prettiger te maken, blijven in principe tot eind dit jaar geldig. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders (B&W) op vragen van de lokale VVD.

De liberalen klommen vorige maand in de pen en wilden weten hoe Hilversum ‘coronaproof en gezellig’ de winter door zou komen. B&W schrijven daarop dat de verschillende maatregelen, zoals het verplaatsen van boombakken en het gedogen van de verruiming van terrassen en overkappingen, worden verlengd. Uitzondering is het voetgangersgebied op de Kerkbrink.
Bovendien zijn B&W met de zogenaamde Taskforce Anderhalve Meter in gesprek over aanvullende maatregelen. Om de verblijfskwaliteit voor de herfst- en wintermaanden te optimaliseren, zijn gesprekken gaande. Voorbeelden zijn overkappingen, terrasschotten en heaters, maar ook kleinschalige activiteiten en het gebruik van leegstaande panden. “Uiteraard binnen de mogelijkheden van wet- en regelgeving."


'Belangrijk om sportclubs te ondersteunen'

Vervolg van de voorpagina

Wanneer voor de sportclubs meer geld wordt aangevraagd dan het Rijk beschikbaar stelt, wordt er naar rato verstrekt, aldus de gemeente Hilversum. Er wordt dus niet op volgorde van binnenkomst verstrekt en daardoor is het dus niet 100 procent zeker dat de gemeente het volledige kwijtgescholden bedrag terugkrijgt. “Als college kiezen wij er bewust voor om dit risico te nemen. Wij vinden het belangrijk om onze sportclubs in deze lastige tijd te ondersteunen. Als de TVS-regeling niet alle inkomsten kan dekken, dan doen wij een beroep op de COVID-19-reserve om dit verschil te kunnen bekostigen”, aldus wethouder Voorink.

Sportverenigingen die in aanmerking komen, ontvangen een schriftelijke bevestiging van het kwijtschelden van de huur. Voor organisaties die buiten de regeling vallen, gaat de gemeente per geval bekijken of en zo ja, welke ondersteuning mogelijk is. Daarnaast zoekt de gemeente met zo veel mogelijk vastgoedeigenaren van sportaccommodaties contact om hen aan te moedigen een TVS-aanvraag in te dienen.