Victoria trok tegen Maarssen aan het kortste eind
Victoria trok tegen Maarssen aan het kortste eind Foto: Bastiaan Miché

Victoria krijgt 'tikkie' in openingsduel

HILVERSUM De start was zaterdagmiddag nog best aardig, stelde trainer Robert Roest van Victoria, over zijn ploeg tijdens de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Het eerste half uur liet de Hilversumse formatie behoorlijk voetbal zien. Daarna was het gedaan.

Dat het sterke Maarssen - toch wel de grote favoriet voor de titel in de tweede klasse van het zaterdagamateurvoetbal - uiteindelijk met maar liefst 1-5 won, kwam vooral door individuele fouten in de Victoriaanse verdediging. Maarssen was weliswaar al vlot op 0-1 gekomen, maar daarna zagen de toeschouwers een gelijkopgaande partij.
In de 30ste en 32ste minuut leidden individuele fouten in de verdediging echter tot de 0-2 en 0-3. “En dan moet je die kansen natuurlijk nog wel maken, maar dat kun je wel aan Maarssen overlaten”, aldus de oefenmeester. Toen daarna vlak voor rust ook nog de 0-4 viel, was de wedstrijd helemaal beslist. Victoria deed na rust middels een treffer van Rocco Keizer nog wel wat terug, maar echt spannend werd het eigenlijk nooit meer. De 1-5 vlak voor tijd was louter voor de statistieken.
Roest zoekt - ondanks enkele blessuregevallen - niet naar excuses en stelt dat Maarssen minder fouten heeft gemaakt dan zijn eigen formatie en daarom aan het langste eind trok. “Er zijn blessures, maar ook de zestien van zaterdag hadden meer kunnen doen. En dan is dit natuurlijk een domper. Verliezen kan, zeker tegen zo’n tegenstander. Maar de manier waarop het is gegaan en de 5-1-uitslag, dat is toch wel een tikkie.”
Voordeel, stelt Roest, is dat nu wel direct duidelijk is waar de pijnpunten liggen bij Victoria. En dat terwijl de ploeg vlak voor de lockdown van maart uitstekend draaide en op weg was het de koploper van toen - juist, Maarssen - nog lastig te maken. Maar dat lijkt alweer een eeuwigheid terug en dus begint iedereen, ook Victoria, weer op nul, aldus de oefenmeester.