Tijdens het duel golfde het spel op en neer.
Tijdens het duel golfde het spel op en neer. Foto: Bastiaan Miché

FC Hilversum wint boeiende stadsderby bij Olympia'25

HILVERSUM Vuurwerk vooraf en ook tijdens de stadsderby tussen Olympia’25 en FC Hilversum in de derde klasse van het amateurvoetbal hoefde het aanwezige publiek op Sportpark Berestein zich zaterdagmiddag geen moment te vervelen. Uiteindelijk, diep in blessuretijd, trokken de groen-witten aan het langste eind: 2-3.

Vanaf de eerste minuut van het openingsduel deze competitie werd duidelijk dat beide ploegen veel voetbal in huis hebben en zo golfde het spel op en neer. Bij rust was de stand nog 1-1 door treffers van Randy Kroon namens de thuisploeg en Remy de Wilde voor FC Hilversum.
Ook na de thee genoeg actie. Uiteindelijk viel een kwartier voor tijd de 2-1 door een goal van Marouan Halouchi. In de spannende slotfase kwamen de bezoekers vijf minuten voor tijd door een kopbal van Petr Palinik op gelijke hoogte. En in de 94ste minuut zorgde Ryan de Jong met een fraaie vrije trap ervoor dat de drie punten meegingen naar Sportpark Crailoo.
In dezelfde afdeling was Altius met 2-0 te sterk voor Zeist en verloor ‘t Gooi met 2-0 van Laren.