Bij Viore zijn verschillende activiteiten.
Bij Viore zijn verschillende activiteiten. Foto: Bastiaan Miché

Vrijdag 2 oktober

Duurzame driedaagse

9.00 uur | Stadspark Kwekerij

Wij nodigen alle Hilversummers uit voor 'De Duurzame Driedaagse' op 2, 3 en 4 oktober. Kom je ook? Drie dagen met groene en inspirerende activiteiten door heel Hilversum. Het programma vind je op www.hilversum100.nl/agenda #duurzame3daagse035.

Autisme Info Desk

10,30 uur | Bibliotheek Hilversum

Vanaf heden kan je op vrijdag tussen 10.30 en 12.00 uur weer terecht op het inloopspreekuur. Er is ruimte voor al je vragen, zorgen en verhalen omtrent autisme. Loop gerust bij ons langs of op afspraak via nva.hilversum@autisme.nl.

Lunchconcert

12.30 uur | Muziekcentrum van de Omroep

Het Metropole Orkest Cellos organiseert opnieuw een lunchconcert voor de inwoners van Hilversum. De toegang is gratis, maar reserveren is verplicht. Meer informatie vindt u op www.mo.nl/lunchconcert.

Herensociëteit

16.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Herensociëteit voor mannen die leven met kanker. In een ongedwongen sfeer (evt. met hapje en drankje) wordt geen onderwerp geschuwd. Meer informatie via aanmelden@viore.org of bel 035-6853532 of viore.org/agenda.

Mindfulness

19.00 uur | Happy op de Vecht

Mindfulness op de Vecht, een ervaring om nooit te vergeten. Varen met een schipper en mindfulnesstrainer. Jij hoeft dus niets te doen. Laat je meevoeren en stel je open voor deze ‘nieuwe’ vaarbeleving. Info: www.beacademy.nl.

Zondag 4 oktober

Werelddierendag

10.00 uur | Landgoed Zonnestraal

De dieren van Dierenweide Zonnehoeve worden in het zonnetje gezet. Kom langs tussen 10.00 en 14.00 uur en neem, tegen een kleine vergoeding, deel aan verschillende activiteiten.

Zondagochtendwandeling

10.00 uur | Beeldentuin
De Zanderij

Op de eerste zondag van de maand organiseert Miranda van den Eijnden een boswandeling. De wandeling is voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent. Bijdrage 10 euro. Graag vooraf aanmelden bij info@praktijkartesia.nl of 06-23665687.

Maandag 5 oktober

Informatie vrijwilligerswerk

10.00 uur | Vrijwilligerscentrale Hilversum

Vrijwilligerscentrale Hilversum is weer open voor informatie en advies over vrijwilligerswerk. Wil je graag iets zinvols doen voor een ander, jezelf verder ontwikkelen of je talenten inzetten? Vrijwilligerscentrale Hilversum staat voor je klaar met informatie over vele aansprekende vacatures en antwoord op al je vragen over vrijwilligerswerk. Iedere maandag tussen 10.00 en 13.00 uur, woensdag van 13.00 tot 16.00 uur en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur kun je terecht op de Eemnesserweg 109 in Hilversum. We werken op afspraak vanwege de coronamaatregelen. Je kunt ons bellen op 06-13132987 of mail naar info@vchilversum.nl. Op www.vchilversum.nl vind je onze vacaturebank waar je zelf kunt zoeken en reageren op voor jou passende vrijwilligersvacatures.

Mindfulness

13.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Bij mindfulness gaat het om te leren leven met aandacht. Het kan houvast geven, steunpunten in jezelf. Allereerst is het gericht op ontspanning. Wetenschappelijk is bewezen dat mensen die aan mindfulness doen minder last hebben van angst, stress, vermoeidheid, stemmingswisselingen en slapeloosheid. Ze ervaren een betere kwaliteit van leven. Deelname 40 euro. Info/aanmelden: aanmelden@viore.org, 035-6853532.

Dinsdag 6 oktober

Bezoek de Geuzentuin.

9.30 uur | Wijkcentrum De Geus

De Geuzentuin is open tijdens de koffieochtenden in Wijkcentrum De Geus. Op elke dinsdag- en donderdagmorgen. Ook is bezoek op afspraak mogelijk. 06-50556066. De Geuzentuin is een initiatief van passievolle buurtbewoners. In de Geuzentuin kun je diverse soorten kruiden en groentes en bloemen ontdekken. Ook mag je ze voorzichtig plukken.

Tacoyo

19.00 uur | Wilhelminaschool

Tacoyo is een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining voor groepen op muziek waarbij lichaam én geest worden aangesproken. De training is gericht op het verbeteren van spierkracht, conditie, vitaliteit en gezondheid. Een proefles is altijd gratis. Www.tacoyo.nl/tacoyo-in-nederland/edith-mijnhout-besselaar-(hilversum)/.

Woensdag 7 oktober

HET Energieloket

9.30 uur | Wijkcentrum De Koepel

Inwoners van Hilversum kunnen elke woensdag terecht bij HET Energieloket. Bij het loket kun je informatie krijgen over: geld besparen op je energierekening, haalbaarheidsonderzoek, duurzame warmte in Kerkelanden en het aanvragen van een gratis energiecoachgesprek voor je woning. Ontvang een tegoedbon waarmee je voor 65 euro kunt bestellen op Energiebespaarshop.nl.

Donderdag 8 oktober

Moment voor mantelzorgers

13.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Elke donderdagmiddag is er bij Viore een moment voor mantelzorgers. Kanker raakt immers óók naasten. Loop binnen voor een kop koffie of thee, onze gastvrouwen en heren staan voor je klaar. Meer info: aanmelden@viore.org of 035-6853532.

Groep voor nabestaanden

14.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Bij Viore start een groep voor nabestaanden. Deze groep is bedoeld voor mensen van wie de partner is overleden en die graag in contact komen met anderen die dit ook hebben meegemaakt. De groep is met name geschikt voor mensen van wie de partner niet langer dan (ongeveer) drie jaar geleden en niet heel recent is overleden. Viore biedt zeven bijeenkomsten aan, plus een terugkombijeenkomst. Tijdens die bijeenkomsten wordt met elkaar gepraat en vooral ook gedáán. De bijeenkomsten worden door twee gidsen van Viore begeleid, en de invulling van de bijeenkomsten is steeds anders. Meer informatie en aanmelden: aanmelden@viore.org, 035-6853532, www.viore.org/agenda.

Hulp bij tablet of smartphone.

14.00 uur | Bibliotheek Hilversum

Iedere donderdag van 14.00 tot 15.30 uur zitten in de bibliotheek twee vrijwilligers van de Seniorenvereniging (Senver) voor u klaar om u te helpen bij uw problemen met tablet of smartphone. Voor leden is dit gratis (een kleine bijdrage wordt op prijs gesteld); voor niet-leden wordt een bijdrage van 3 euro gevraagd. Het adres is: 's-Gravelandseweg 55, Hilversum.

Online bijeenkomst

19.30 uur | Vrijwilligerscentrale
Hilversum

De Vrijwilligerscentrale organiseert van 19.30 tot 20.30 uur een digitale bijeenkomst 'Aanstellen vertrouwenscontactpersoon'. Met het aanstellen van een Vertrouwenscontactpersoon (VCP) maak je als vrijwilligersorganisatie duidelijk dat problemen rondom grensoverschrijdend gedrag serieus worden genomen. Ben je geïnteresseerd, meld je aan via info@vchuizen.nl.

Zondag 11 oktober

Beethoven Recital

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst

We verwelkomen opnieuw violist Jeroen de Groot: 'Beethoven Recital’. Angst voor het werk van grote componisten kan Jeroen de Groot als solist niet worden toegedicht. In het Beethovenjaar richt hij zijn blik nu op Beethoven, die zowel tijdens zijn leven als na zijn dood steeds meer werd beschouwd als de ‘halfgod’ van de klassieke muziek. Reserveren verplicht:
theaterkk@gmail.com. Entree
17 euro.



Informatie Vrijwilligerswerk op maandag 5 oktober.