Burgemeester kreeg zaterdag verschillende hapjes uitgereikt.
Burgemeester kreeg zaterdag verschillende hapjes uitgereikt. Foto: Bastiaan Miché

Vrijmarkt Hyacintenlaan voor goede doel ‘boven verwachting’

De vrijmarkt plus borrel op de Hyacintenlaan voor inwoners van het door een explosie getroffen Beiroet was zaterdag een groot succes.

HILVERSUM Volop activiteit zaterdag in de Hyacintenlaan. Zo waren er korte optredens, een grabbelton, een ritje maken in een oude Ford onder het genot van allerlei lekkere hapjes.

Ook was er een loterij waarvoor de ‘buurtwinkels’ op de Gijsbrecht van Amstelstraat mooie prijzen beschikbaar hadden gesteld. Bezoekers gaven voor de activiteiten, borrel en hapjes een vergoeding. Uiteindelijk trokken de activiteiten - op Burendag - behoorlijk wat mensen uit de buurt. Wie ook langskwam, samen met zijn vrouw, was burgemeester Pieter Broertjes. “We mogen in onze handjes knijpen dat het allemaal zo goed is gegaan”, vertelt Nanette Bakker namens de Bakker. “We hadden ook zo’n mazzel met het weer en zijn heel blij met de opbrengst van 2738 euro. Echt, boven verwachting.”

De hele opbrengst gaat het jongereninitiatief Nation Station uit Geitawi in Beiroet. Deze woonwijk is namelijk zwaar getroffen door én de explosie én de financiële crisis in Libanon. Een van deze jongeren heeft een boerderij buiten de stad en is direct gestart met het uitdelen van zijn oogst aan mensen die hun thuis hebben verloren.
Bakker en de bewoners willen volgend jaar weer iets soortgelijks organiseren. "Van mijn buurman die in Frankrijk was, kreeg ik nog wel het bericht hoe ik dit voor elkaar had gekregen in onze straat. Nu blijkt dat we al die tijd een goede straat hadden. Maar we wisten het niet.”