Opnieuw meer coronabesmettingen

HILVERSUM Het aantal coronabesmettingen in 't Gooi en de Vechtstreek is afgelopen week verder opgelopen. Waren er vorige week woensdag in zeven dagen 216 nieuwe besmettingen bij gekomen, woensdag eindigde de teller na een week op 253.

Met name dinsdag was met ruim vijftig nieuwe besmettingen, blijkt uit het Corona Dashboard van de GGD Gooi en Vechtstreek, een dramatische dag. De dagen ervoor kwamen er iedere keer rond de dertig nieuwe coronapatiënten bij. In Tergooi valt het aantal coronapatiënten met acht in totaal nog relatief mee, al lagen afgelopen week voor het eerst in lange tijd ook op de intensive care coronapatiënten. Momenteel zijn dat er twee. Inmiddels zijn er 66 inwoners van deze regio aan het virus overleden.

Zoals bekend kreeg ook deze regio afgelopen week vanuit het kabinet de status 'zorgelijk'. Inmiddels zijn maandag de maatregelen verder aangescherpt. Burgemeester Pieter Broertjes zei daarvoor al tegen deze krant dat de maatregelen onvermijdelijk waren. "We hebben er lang voor gevochten om de horeca buiten beeld te houden, maar de cijfers zijn niet meer goed. En dat is balen", aldus de burgemeester. “Terwijl het gros van de horeca het juist zo goed doet in deze regio.”
Broertjes roept daarom ieder op zich echt te houden aan de regels om zo een totale lockdown te voorkomen. Ook pleit hij voor een mondkapjesplicht.