Tartini & Bach door Jeroen de Groot op zondag 11 oktober.
Tartini & Bach door Jeroen de Groot op zondag 11 oktober.

Vrijdag 9 oktober

Autisme Info Desk

10.30 uur | Bibliotheek Hilversum

Vanaf heden kun je op vrijdag tussen 10.30 en 12.00 uur weer terecht op het inloopspreekuur. Er is ruimte voor al je vragen, zorgen en verhalen omtrent autisme. Loop gerust bij ons langs of op afspraak via nva.hilversum@autisme.nl.

Herensociëteit

16.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Herensociëteit voor mannen die leven met kanker. In een ongedwongen sfeer (evt. met hapje en drankje) wordt geen onderwerp geschuwd. Meer informatie via aanmelden@viore.org of bel 035-6853532 of viore.org/agenda.

Mindfulness

19.00 uur | Happy op de Vecht

Mindfulness op de Vecht, een ervaring om nooit te vergeten. Varen met een schipper en mindfulnesstrainer. Jij hoeft dus niets te doen. Laat je meevoeren en stel je open voor deze ‘nieuwe’ vaarbeleving. Info: www.beacademy.nl. Dit evenement is dagelijks te boeken. Afhankelijk van beschikbaarheid en bij droog weer.

Zaterdag 10 oktober

Carmen Gomez

20.00 uur | Wijkcentrum
De Kruisdam

Carmen Gomes kruipt in de huid van Ray Charles. Samen met haar band doet ze een greep uit de mooiste, meest swingende en succesvolle songs van dit muzikale genie, balancerend op de rand van soul, jazz en blues.

Zondag 11 oktober

Jeroen de Groot

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst

We verwelkomen violist Jeroen de Groot die Tartini en Bach combineert. "Uitdagingen ga je aan, niet uit de weg", zegt violist Jeroen de Groot. Reserveren verplicht: theaterkk@gmail.com. Entree: 17 euro.

Maandag 12 oktober

Mindfulness

13.00 uur | Viore

Bij mindfulness gaat het om te leren leven met aandacht. Het kan houvast geven, steunpunten in jezelf. Allereerst is het gericht op ontspanning. Wetenschappelijk is bewezen dat mensen die aan mindfulness doen minder last hebben van angst, stress, vermoeidheid, stemmingswisselingen en slapeloosheid. Ze ervaren een betere kwaliteit van leven. Deelname 40 euro. Info/aanmelden: aanmelden@viore.org, 035-6853532.

Dinsdag 13 oktober

Geuzentuin

9.30 uur | Wijkcentrum De Geus

De Geuzentuin is open op elke dinsdag- en donderdagmorgen. Ook is bezoek op afspraak mogelijk: 06-50556066.

Dineren

12.00 uur | Het Palet,
Leger des Heils

Voor maar 5 euro eet je een heerlijk driegangendiner. Als je vijf keer bent geweest, is de zesde maaltijd gratis.

Tacoyo

19.00 uur | Wilhelminaschool (gymzaal)

Tacoyo is een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining voor groepen op muziek waarbij lichaam én geest worden aangesproken. De training is gericht op het verbeteren van spierkracht, conditie, vitaliteit en gezondheid. Een proefles is altijd gratis. Www.tacoyo.nl/tacoyo-in-nederland/edith-mijnhout-besselaar-(hilversum).

Filmavond

20.15 uur | Filmtheater Hilversum

Movies that Matter, van Amnesty International. 'Allen tegen Allen' is een film over vooroorlogs fascisme in Nederland, geregisseerd door Luuk Bouwman. In het filmtheater zijn hierbij maximaal 22 bezoekers toegestaan. Bij voorkeur tickets online bestellen. Www.filmtheaterhilversum.nl/films/3524-movies+that+matter+on+tour+allen+tegen+allen.html.

Woensdag 14 oktober

HET Energieloket

9.30 uur | Wijkcentrum De Koepel

Inwoners van Hilversum kunnen elke woensdag terecht bij HET Energieloket. Bij het loket kun je informatie krijgen over: geld besparen op je energierekening, haalbaarheidsonderzoek, duurzame warmte in Kerkelanden en het aanvragen van een gratis energiecoachgesprek voor je woning. Ontvang een tegoedbon waarmee je voor 65 euro kunt bestellen op Energiebespaarshop.nl.

SeniorWeb

10.00 uur | Wijkcentrum
De Koepel

Vanwege corona biedt SeniorWeb Hilversum beperkte technische ondersteuning voor pc, mobiele telefoon of tablet. Afspraak is noodzakelijk. Bel 035-5339353 of mail naar info@seniorwebhilversum.nl. Meer informatie: seniorwebhilversum.nl.

Alzheimer Café

19.00 uur | Emmauskerk
Hilversum

Naast geheugenproblemen zien we bij mensen met dementie dat ook vaardigheden als rekenen, lezen en omgaan met geld verloren gaan. Een ander gevolg kan zijn dat iemand situaties niet goed meer kan overzien en beoordelen. Het nemen van beslissingen en opkomen voor eigenbelangen word dan moeilijker. Hoe kun je dit goed regelen? Wie kan de administratie overnemen? Hoe kan je financieel misbruik voorkomen? Moet ik iets bij de notaris regelen? Al deze zaken zullen deze avond aan de orde komen. Gastspreker: Carina Stassen, financieel planner.

Donderdag 15 oktober

Moment voor mantelzorgers

13.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Elke donderdagmiddag is er bij Viore een moment voor mantelzorgers. Kanker raakt immers óók naasten. Loop binnen voor een kop koffie of thee, onze gastvrouwen en heren staan voor je klaar. Meer info: aanmelden@viore.org of 035-6853532.

Groep voor nabestaanden

14.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Deze groep is bedoeld voor mensen van wie de partner is overleden en die graag in contact komen met anderen die dit ook hebben meegemaakt. De groep is met name geschikt voor mensen van wie de partner niet langer dan (ongeveer) drie jaar geleden en niet heel recent is overleden. Meer informatie en aanmelden: aanmelden@viore.org, 035-6853532, www.viore.org/agenda.

Een goed gesprek

17.30 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Een goed (thema) gesprek en een gezonde maaltijd. Een open uitnodiging aan iedereen die leeft met kanker. Kosten 7,50 euro. Info/aanmelden: aanmelden@viore.org, 035-6853532.

Vrijdag 16 oktober

'Donald Trump is niet gek'

20.15 uur | Theater Kleintje Kunst

Een interactieve verkiezingsshow; wordt Donald Trump herkozen, of kiest Amerika voor een ander? Tijdens een informatieve en humoristische avond met het interactieve programma ‘Donald Trump is niet gek’ nemen Amerikakenners Maarten Kolsloot en Victor Vlam hun publiek mee in de wereld van de Amerikaanse campagnes van nu en vroeger. De spanning, de chaos, de intriges: alles komt aan bod. Naast serieuze gesprekken is er ruimte voor hilarische én ontroerende beeldfragmenten.




Tacoyo.