Trojka Toneel: 'Het Laatste Kievitsei', zondag 25 oktober.
Trojka Toneel: 'Het Laatste Kievitsei', zondag 25 oktober.

Vrijdag 16 oktober

Autisme Info Desk

10.30 uur | Bibliotheek

Vanaf heden kun je op vrijdag tussen 10.30 en 12.00 uur weer terecht op het inloopspreekuur. Er is ruimte voor al je vragen, zorgen en verhalen omtrent autisme. Loop gerust bij ons langs of op afspraak via nva.hilversum@autisme.nl.

Herensociëteit

16.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Herensociëteit voor mannen die leven met kanker. In een ongedwongen sfeer (evt. met hapje en drankje) wordt geen onderwerp geschuwd. Meer informatie via aanmelden@viore.org of bel 035-6853532 of viore.org/agenda.

Mindfulness

19.00 uur | Happy op de Vecht

Mindfulness op de Vecht, een ervaring om nooit te vergeten. Varen met een schipper en mindfulnesstrainer. Jij hoeft dus niets te doen. Laat je meevoeren en stel je open voor deze ‘nieuwe’ vaarbeleving. Info: www.beacademy.nl. Dit evenement is dagelijks te boeken. Afhankelijk van beschikbaarheid en bij droog weer.

'Donald Trump is niet gek'

20.15 uur | Theater Kleintje Kunst

Een interactieve verkiezingsshow: wordt Donald Trump herkozen of kiest Amerika voor een ander? Tijdens een informatieve en humoristische avond met het interactieve programma ‘Donald Trump is niet gek’ nemen Amerika-kenners Maarten Kolsloot en Victor Vlam hun publiek mee in de wereld van de Amerikaanse campagnes van nu en vroeger. De spanning, de chaos, de intriges: alles komt aan bod. Entree 17 euro.

17 en 18 oktober

Tromp Boat Races 2020

9.00 uur | Roeivereniging
Cornelis Tromp

Voor de 35e keer worden de Tromp Boat Races gehouden. Roeiers uit heel Nederland gaan met elkaar de strijd aan over 5,2 kilometer op het Hilversums kanaal. De start is ter hoogte van de brug naar de Wijde Blik. De finish is op het terrein van roeivereniging Cornelis Tromp. Vanwege coronamaatregelen is het terrein van Tromp niet toegankelijk voor publiek. Tijdens de wedstrijden zijn het Hilversums Kanaal en de Raaisluis gestremd voor al het andere vaarverkeer. Www.trompboatraces.nl.

Zondag 18 oktober

Healing Angels

10.00 uur | Praktijk LAV

Een eendaagse reis met negen engelen om jezelf via de engelen beter te leren kennen. Negen healingen, negen meditaties. Na deze dag ga je getransformeerd naar huis. Meer informatie: www.lisetteanne.com.

Concert

14.30 uur | Wijkcentrum
De Kruisdam

De Nederlandse pianist Caspar Vos (1988) speelt werk van de Catalaanse componist Frederic Mompou (1893-1987). Vos werd gegrepen door de totale rust in het werk van de componist.

Maandag 19 oktober

Mindfulness

13.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Bij mindfulness gaat het om te leren leven met aandacht. Het kan houvast geven, steunpunten in jezelf. Allereerst is het gericht op ontspanning. Wetenschappelijk is bewezen dat mensen die aan mindfulness doen minder last hebben van angst, stress, vermoeidheid, stemmingswisselingen en slapeloosheid. Ze ervaren een betere kwaliteit van leven. Deelname 40 euro. Info/aanmelden: aanmelden@viore.org, 035-6853532.

Online opleiding

20.00 uur | De Kleine Lelie

Laat je gratis online opleiden tot energiecoach. Volg via HET Coöperatie (Hilversumse Energie Transitie) een training om te helpen bij energiebesparing. Mail naar Energiecoaches@hetcooperatie.nl en zie www.hetcooperatie.nl/agenda.

Dinsdag 20 oktober

Geuzentuin

9.30 uur | Wijkcentrum De Geus

De Geuzentuin is open tijdens de koffieochtenden in Wijkcentrum De Geus. Op elke dinsdag- en donderdagmorgen. Ook is bezoek op afspraak mogelijk. 06-50556066.

Tacoyo

19.00 uur | Wilhelminaschool
(gymzaal)

Tacoyo is een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining voor groepen op muziek. De training is gericht op het verbeteren van spierkracht, conditie, vitaliteit en gezondheid. Een proefles is altijd gratis. Www.tacoyo.nl/tacoyo-in-nederland/edith-mijnhout-besselaar-(hilversum).

Bezinningsbijeenkomst

20.00 uur | Rozenkruis Centrum
Hilversum

Een beziningsbijeenkomst met de titel 'Waarheid is een land zonder paden'. Informatie: www.rozenkruis.nl of 023-5186185. Vooraf aanmelden verplicht.

Woensdag 21 oktober

HET Energieloket

9.30 uur | Wijkcentrum De Koepel

Bij het loket kun je informatie krijgen over geld besparen op je energierekening, haalbaarheidsonderzoek, duurzame warmte in Kerkelanden en het aanvragen van een gratis energiecoachgesprek voor je woning. Ontvang een tegoedbon waarmee je voor 65 euro kunt bestellen op Energiebespaarshop.nl.

SeniorWeb

10.00 uur | Wijkcentrum
De Koepel

Vanwege corona biedt SeniorWeb Hilversum beperkte technische ondersteuning voor pc, mobiele telefoon of tablet. Afspraak is noodzakelijk. Bel 035-5339353 of mail naar info@seniorwebhilversum.nl. Meer informatie: seniorwebhilversum.nl.

Donderdag 22 oktober

Moment voor mantelzorgers

13.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Elke donderdagmiddag is er bij Viore een moment voor mantelzorgers. Kanker raakt immers óók naasten. Loop binnen voor een kop koffie of thee, onze gastvrouwen en heren staan voor je klaar. Meer info: aanmelden@viore.org of 035-6853532.

24 en 25 oktober

10.00 uur | Praktijk LAV

Workshop

Zeven stappen tot transformatie IET. Deze workshop, doorgekregen en ontwikkeld door Steven Thayer, de grondlegger van het IET-systeem, is een fantastische aanvulling op de andere IET workshops.
Je hebt géén IET-ervaring nodig. Het is een stand-aloneworkshop, maar héb je IET dan wil je deze technieken ook kunnen. Je leert de 'Engelen Hartlink' verbinding maken. Maar je leert ook hoe je oude heilige geometrie kunt gebruiken om issues out of tissues te krijgen. Hierdoor ruim je oude rommel op en transformeer je je leven. Je energiecentra worden geactiveerd en je zult je nóg meer verbinden met de IET violette energiestraal. Meer informatie op www.lisetteanne.com/winkel/iet-7-stappen-tot-transformatie/.

Zondag 25 oktober

Trojka Toneel

14.00 en 16.00 uur |
Theater Kleintje Kunst

‘Het Laatste Kievitsei’ van Het Volk, is het derde deel van een trilogie over het Mannelijk Onvermogen. Werden in de eerste voorstellingen ‘Blauwdruk’ en ‘Kaaljakkers’ respectievelijk de onmacht tot samenwerken en het gebrek aan daadkracht centraal gesteld, in ‘Het laatste kievitsei’ ontstaan al snel de eerste haarscheurtjes in een bestaan dat eerst zo zeker leek.

De drie halfbroers Henk, Cor en Wim worden door de plotselinge dood van hun moeder meedogenloos op zichzelf teruggeworpen. Nieuwe visies en bespiegelingen zijn noodzakelijk om aan de grote leegte in hun leven het hoofd te bieden. Hun inzet is weliswaar optimaal, maar hun naïeve toekomstvisie en de trivialiteit van alledag dreigen hen beentje te lichten.

Trojka Toneel is al jaren een begrip bij Theater Kleintje Kunst aan de Kolhornseweg in Hilversum. De cast bestaat uitsluitend uit zeer ervaren acteurs, Dick Nijman, Jacques-Hein Vermolen en Peter Philipsen. In verband met de coronamaatregelen speelt Trojka Toneel twee voorstellingen (14.00 en 16.00 uur).
Entree: 17 euro. Reserveren verplicht:
theaterkk@gmail.com.
Www.theaterkleintjekunst.nl.

Tromp Boat Races op 17 en 18 oktober.