Monument bij geluidswal fietspad N201

HILVERSUM De gemeente is in gesprek met de familie van de negentienjarige scooterrijder die in augustus om het leven kwam over een herdenkingsmonument op het fietspad langs de N201. Dat hebben beide partijen bevestigd.

Inmiddels hebben verkeerswethouder Annette Wolthers (D66) en ambtenaren contact gehad met de ouders van de jongeman uit Baambrugge, die op woensdag 12 augustus bij een eenzijdig ongeval om het leven kwam toen hij op weg was naar huis. De twee partijen zijn in gesprek over een monument bij de geluidswal, de plek waar het fatale ongeluk plaatsvond. Over de exacte plaatsing wordt nog gesproken. De gemeente geeft in een reactie aan dat de plek van het monument niet tot onveiligheid mag leiden.

Vorige week werd al duidelijk dat de provincie Noord-Holland, de wegbeheerder van de N201, de gevaarlijke plek in het fietspad gaat aanpassen. Haarlem en Hilversum stemmen de maatregelen die de veiligheid ter plekke moeten verhogen met elkaar af. Deze maand wordt het ontwerp met mogelijke maatregelen verder uitgewerkt.
Beide overheden willen vaart maken aangezien het de bedoeling is dat de situatie op het fietspad nog dit jaar verbeterd is. Noord-Holland heeft voorgesteld het asfalt beter te markeren, reflectoren aan te brengen op het geluidsscherm en te zorgen voor een afscheiding zodat (brom)fietsers niet meer verblind kunnen worden in het donker door lampen van tegemoetrijdende auto's.