De onlineprogramma's van de Dutch Media Week wisten duizenden mensen te trekken.
De onlineprogramma's van de Dutch Media Week wisten duizenden mensen te trekken. Foto: Paul Ridderhof

Online-editie Dutch Media Week bereikt groot publiek

Fysiek gezien was er weinig mogelijk. Maar met de nodige creativiteit en veel zaken online aanbieden, was de Dutch Media Week voor velen interessant. Er was veel animo.

HILVERSUM Vanwege corona en de bijbehorende maatregelen moest het allemaal anders dan tijdens de eerste vier edities. Ook al vond de Dutch Media Week nagenoeg volledig online plaats, de organisatie is meer dan tevreden over het bereik van het negendaagse media-evenement en spreekt van een succesvol verlopen vijfde versie. Zo waren er ruim twintigduizend unieke bezoekers op het onlineplatform.

“De Dutch Media Week in deze onlinevorm heeft alle verwachtingen overtroffen en is met recht een mediabedrijf te noemen”, aldus directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer van Beeld en Geluid, organisator van deze week die de Nederlandse media-industrie van zaterdag 3 oktober tot en met zondag 11 oktober in het zonnetje zette. “We zijn ontzettend trots om in samenwerking met vele inspirerende partners dit sterke, inhoudelijke programma neer te hebben gezet", is zijn vervolg.

Zo trokken de programma’s die op het platform van de Dutch Media Week werden uitgezonden tezamen ruim twintigduizend unieke bezoekers. Daarbij zijn de externe links naar streams op websites van partners nog niet meegenomen. Ook is uitgesteld kijken nog niet in deze cijfers verwerkt. Het aantal bezoekers ligt in werkelijkheid waarschijnlijk dus nog hoger, merkt Beeld en Geluid verheugd op.

Duizend auto's

Daarnaast werd de drive-in-bioscoop op het parkeerdek van het Media Park bezocht door ruim 2.500 bezoekers, verdeeld over ongeveer duizend auto’s. De drive-in-bioscoop was hiermee nagenoeg uitverkocht. Er waren films te zien als Grease, Corgi en Bohemian Rhapsody en ook exclusieve voorpremières van onder andere Kom hier dat ik u kus en Aznavour, le regard de Charles.

Tijdens de Dutch Media Week, die in totaal negen dagen duurde, keken geïnteresseerden naar meer dan zestig uur aan talkshows, vijftig uur radio en meer dan tien hybride evenementen. Het gevarieerde programma, dat in samenwerking met zestig partners uit de media-industrie tot stand kwam, is terug te zien via www.dutchmediaweek.nl.

Drive-in-bioscoop was met 2.500 bezoekers nagenoeg uitverkocht

45 talkshows

De best bekeken online-events waren het seminar Van een leeg podium naar een uitverkocht multimedia-optreden van poppodium De Vorstin, de talkshow Nieuwe omroepen: Groen en Zwart aan tafel en de radio-uitzending van Radio 192 met Jeroen van Inkel op dinsdag 6 oktober. “Wij hebben met veel plezier onze kennis en ervaring ingezet om de 45 talkshows en de meer dan 10 events vanuit Hilversum en Den Haag goed in beeld te brengen en kijken terug op een enerverende week waarin de ontwikkelingen en initiatieven in de media-industrie zo mooi samenkwamen”, aldus managing director René Delwel van United.

Er was veel animo voor de drive-in-bioscoop.
Gerard Ekdom verzorgde de eerste uitzending van 'Radio 192 Goed Idee'.