Opnieuw drugswoning gesloten

HILVERSUM Niet voor het eerst dit jaar heeft burgemeester Pieter Broertjes besloten een drugswoning te sluiten. Het gaat in dit geval om een appartement aan de Kapittelweg waar op 27 augustus een volledig functionerende hennepkwekerij is aangetroffen. De deuren blijven zeker drie maanden dicht.

Vorige week donderdag kwam deze mededeling naar buiten. Een dag ervoor werd wereldkundig gemaakt dat ook een huis aan de Bussumerstraat voor zes maanden op slot moet. In juli troffen politieagenten hier onder andere een synthetisch drugslab aan. En op 8 oktober had Broertjes een ander 'wietappartement' op de Kapittelweg al voor een kwartaal dichtgegooid.

Een rustperiode inlasten is volgens de burgervader nodig om de openbare orde en veiligheid en het leefklimaat in de directe omgeving te herstellen. De burgemeester heeft de bevoegdheid een woning te sluiten als er in een woning softdrugs worden gemaakt, bewerkt of verkocht.


Hilversum zoekt nieuwe stadsdichter

HILVERSUM Wie wordt de opvolger van Mieke van Zonneveld? Dat is de vraag die de gemeente nu stelt. Hilversum is op zoek naar een nieuwe stadsdichter voor de periode 2021-2023.

De vacature is uitgeschreven. Belangstellenden hebben tot zondag 1 november de tijd om te reageren, waarna er nog een selectieproces plaatsvindt met onder andere een voordrachtsbijeenkomst. “Schrijf jij gedichten, voel je je betrokken bij Hilversum en wil je een positieve bijdrage leveren aan het enthousiast maken van jouw plaatsgenoten voor cultuur, dichtkunst en literatuur? Dan is de stad misschien wel op zoek naar jou”, luidt de wervende tekst uit het raadhuis.

De stadsdichter heeft een aantal opdrachten en taken. Zo schrijft hij of zij minstens acht gedichten per jaar bij speciale gelegenheden of nieuwsfeiten die betrekking hebben op Hilversum en haar inwoners. En de gemeente verwacht dat de stadsdichter actief is op social media. Wie interesse heeft kan zich melden via www.hilversum.nl/vacatures.