Zondagochtendwandeling na verlies, zondag 1 november.
Zondagochtendwandeling na verlies, zondag 1 november.

Vrijdag 23 oktober

Autisme Spreekuur

Alle wijken van Hilversum

Goed nieuws! Het spreekuur van NVA Hilversum gaat telefonisch/digitaal door. Er is ruimte voor al je vragen, zorgen en verhalen omtrent autisme. Vrijwilligers die allen ervaringsdeskundigen zijn bieden een luisterend oor of zoeken mee naar antwoord op een vraag. Voor een afspraak stuur je een mailtje naar:
nva.hilversum@autisme.nl.

Zaterdag 24 oktober

Workshop

10.00 uur | Praktijk LAV

Zeven stappen tot transformatie IET. Deze workshop, doorgekregen en ontwikkeld door Steven Thayer, de grondlegger van het IET-systeem, is een fantastische aanvulling op de andere IET workshops. Je hebt géén IET-ervaring nodig. Het is een stand-aloneworkshop, maar héb je IET dan wil je deze technieken ook kunnen. Je leert de 'Engelen Hartlink' verbinding maken. Maar je leert ook hoe je oude heilige geometrie kunt gebruiken om issues out of tissues te krijgen. Hierdoor ruim je oude rommel op en transformeer je je leven.
Je energiecentra worden geactiveerd en je zult je nóg meer verbinden met de IET violette energiestraal.
Meer informatie op www.lisetteanne.com/winkel/iet-7-stappen-tot-transformatie/.

Borealis trio

15.30 uur | De Kapel

Het Borealis trio (viool, fluit en harp) speelt in het kader van de Kapelconcerten een programma met werken van o.a. Debussy, Ibert, Renié en Bartók. Adres: ’s-Gravelandseweg 144.
Reserveren is verplicht op
koster@dekapel.nu. U kunt reserveren tot vrijdag 23 oktober 17.00 uur.
Er zijn 30 plaatsen beschikbaar.
Het Borealis trio, opgericht in 2011, wordt gevormd door Carien de Bakker (viool), Marije Franken (fluit) en Anneleen Schuitemaker (harp). De leden hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam.
De naam Borealis is afgeleid van Aurora Borealis, het noorderlicht. Deze naam is gekozen vanwege de veelzijdige kleuren die het noorderlicht laat zien, gerepresenteerd door de klankkleuren van het ensemble.
Entree € 12,50 euro (alleen contant). Mondkapjes buiten de zaal verplicht. Zaal open vanaf 15.00 uur.
Nadere informatie:
www.anneleenschuitemaker.nl, www.dekapel.nu
of www.muziekerije.nl.

Zondag 25 oktober

Trojka Toneel

14.00 en 16.00 uur |
Theater Kleintje Kunst

‘Het Laatste Kievitsei’ van Het Volk, is het derde deel van een trilogie over het Mannelijk Onvermogen. Werden in de eerste voorstellingen ‘Blauwdruk’ en ‘Kaaljakkers’ respectievelijk de onmacht tot samenwerken en het gebrek aan daadkracht centraal gesteld, in ‘Het laatste kievitsei’ ontstaan al snel de eerste haarscheurtjes in een bestaan dat eerst zo zeker leek. De drie halfbroers Henk, Cor en Wim worden door de plotselinge dood van hun moeder meedogenloos op zichzelf teruggeworpen. Nieuwe visies en bespiegelingen zijn noodzakelijk om aan de grote leegte in hun leven het hoofd te bieden. Hun inzet is weliswaar optimaal, maar hun naïeve toekomstvisie en de trivialiteit van alledag dreigen hen beentje te lichten. In verband met de coronamaatregelen speelt Trojka Toneel twee voorstellingen (14.00 en 16.00 uur). Entree: 17 euro. Reserveren verplicht: theaterkk@gmail.com. Www.theaterkleintjekunst.nl.

Dinsdag 27 oktober

Geuzentuin

9.30 uur | Wijkcentrum De Geus

De Geuzentuin is open tijdens de koffieochtenden in wijkcentrum De Geus. Op elke dinsdag- en donderdagmorgen. Ook is bezoek op afspraak mogelijk: 06-50556066. De Geuzentuin is een initiatief van buurtbewoners. In de Geuzentuin zijn diverse soorten kruiden, groentes en bloemen te ontdekken. Ook mag je ze voorzichtig plukken.

Tacoyo

19.00 en 20.30 uur | Wilhelminaschool
(gymzaal)

Tacoyo is een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining voor groepen op muziek. De training is gericht op het verbeteren van spierkracht, conditie, vitaliteit en gezondheid. Een proefles is altijd gratis. Www.tacoyo.nl/tacoyo-in-nederland/edith-mijnhout-besselaar-(hilversum).

Woensdag 28 oktober

HET Energieloket

9.30 uur

Telefonisch energieadvies. Tot eind oktober elke woensdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur. Bel 06-53999765 en ontvang gratis en vrijblijvend energieadvies. Ook ontvang je een tegoedbon waarmee je voor 65 euro kunt bestellen op Energiebespaarshop.nl.

SeniorWeb

10.00 uur | Wijkcentrum De Koepel

Vanwege de beperkingen en aanbevelingen rondom het coronavirus is er geen vrije inloop mogelijk. Wilt u technische ondersteuning voor pc, tablet of mobiele telefoon dan dient u zich van te voren per telefoon of via e-mail aan te melden en dan proberen wij u in te plannen. Voor technische ondersteuning kunt u zich aanmelden via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Als u ons belt hoort u een antwoordapparaat. Spreek uw naam en telefoonnummer in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug. SeniorWeb Hilversum: 035-5339353 of info@seniorwebhilversum.nl. Kijk vooral ook op seniorwebhilversum.nl voor eventuele wijzigingen.

Donderdag 29 oktober

Moment voor mantelzorgers

13.00 uur | Viore centrum
voor iedereen die leeft met kanker

Elke donderdagmiddag is er bij Viore een moment voor mantelzorgers. Kanker raakt immers óók naasten. Loop binnen voor een kop koffie of thee, onze gastvrouwen en heren staan voor je klaar. Meer info: aanmelden@viore.org of 035-6853532.

Vrijdag 30 oktober

Architectuurwandeling

14.00 uur | Dudok Architectuur
Centrum

Een bijzondere wandeling door een wijk die zowel omroephistorie herbergt als onder architectuur gebouwde villa’s. Onder leiding van een ervaren gids ziet en hoort u alles over stedenbouw, een van de mooiste villaparken van Nederland en het ontstaan van monumentale maar ook spraakmakende omroepgebouwen op de geboortegrond van Hilversum Mediastad. De wandeling duurt ongeveer 1,5 à 2 uur. Aanmelden via www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

31 oktober en 7 november

Duurzamehuizenroute

9.00 uur | De Kleine Lelie

In Hilversum en omstreken, stellen huiseigenaren hun duurzame huis open. Veel huiseigenaren zijn het hele jaar door ook via de website bereikbaar voor vragen. Kom kijken of meld je eigen huis aan.
Www.duurzamehuizenroute.nl.

31 oktober en 1 november

Transformatiedag

10.00 uur | Praktijk LAV

Transformatie is het overgaan van de ene in de andere vorm, en dat is precies wat we gaan doen op deze transformerende dag. en dat op samhain, de dag dat de sluiers tussen deze en gene zijde vrijwel nihil zijn. Hoe mooi is het dan om over te gaan van de ene vorm in de andere vorm. Geef je nu op. Www.lisetteanne.com (zaterdag 31 oktober transformatiedag Samhain, zondag 1 november transformatiedag Allerheiligen.

zondag 1 november

Wandeling na verlies

10.00 uur | Beeldentuin
De Zanderij

Op de eerste zondag van de maand organiseert Miranda van den Eijnden van Artesia een boswandeling na verlies. De wandeling is voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent en hier aandacht aan wil geven. Hoe kort of lang geleden dit verlies ook geweest is. We willen lotgenoten met elkaar in contact brengen. Lotgenoten hebben elkaar veel te vertellen en hoeven niet veel uit te leggen. Het lopen in de natuur heeft vaak een heilzame werking. Daarnaast kunnen de deelnemers terecht bij Miranda met hun verhaal en vragen. Zij is ervaringsdeskundige en werkt als verliesbegeleider. In verband met het coronavirus lopen we in kleine groepen. Kosten voor deelname zijn 10 euro (contant). Graag vooraf aanmelden als je mee wilt lopen: info@praktijkartesia.nl of 06-23665687.

Architectuurwandeling

14.00 uur | Restaurant Parc

De Bloemenbuurt lijkt een gewone buurt in Hilversum. Wat niet veel mensen weten, is dat dit de eerste wijk met sociale woningbouw is die in opdracht van een gemeente is ontwikkeld. Onder leiding van een enthousiaste gids ziet en hoort u alles over de opbouw van de wijk, over de openbare gebouwen van destijds zoals badhuizen, een leeszaal en schoolgebouwen. Zie voor informatie, kosten en aanmelden www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl. Gaat uw activiteit niet door? Verwijder deze dan uit de agenda of wijzig uw tekst.

Architectuurwandeling Bloemenbuurt, zondag 1 november.