Zoals de intocht van vorig jaar gaat het dit keer niet worden.
Zoals de intocht van vorig jaar gaat het dit keer niet worden. Foto: © Bastiaan Miché

Streept door drive-thru Sinterklaas

HILVERSUM De nieuwe corona-maatregelen van het kabinet betekenen dat de sinterklaasactiviteiten in Hilversum nog meer moeten worden afgeschaald. Zo blijkt dat de bedachte drive thru op het Media Park nu ineens niet door kan gaan.

De gemeente heeft dit én nog meer moeten afgelasten vanwege de huidige noodverordening. De zogeheten ‘roadshow Sinterklaas’, als vervanging bedacht voor de traditionele intocht van de goedheiligman, moet daarom verder worden versoberd. Naast de al genoemde drive thru, die op zaterdag 14 november zou plaatsvinden, kunnen ook kleinschalige activiteiten in de wijk geen doorgang vinden. Denk daarbij aan bezoekjes van Sinterklaas aan buurthuizen. “Vanwege de aangescherpte maatregelen is het nu niet verstandig om veel activiteiten te organiseren”, geeft burgemeester Pieter Broertjes te kennen. “Dat is ontzettend vervelend, want we hadden een heel mooi alternatief klaarliggen. We zitten nu alleen niet in de situatie om het groots aan te pakken. We proberen er alsnog een kinderfeest van te maken, ook ondanks de verdere versobering van de activiteiten”, luidt zijn vervolg.

3 'Museum'


Cel geëist voor internetfraude

HILVERSUM Tegen twee mannen uit Hilversum heeft het Openbaar Ministerie (OM) afgelopen week celstraffen van drie en vijf jaar geëist voor het hacken van bankaccounts en het beroven van ruim zestig klanten van deze banken.

Dat deden zij onder andere door het sturen van zogenoemde phishingmails. In totaal maakten de twee vier en een halve ton euro buit. De feiten werden begin 2019 gepleegd. De mannen opereerden vanuit diverse hotels.

5 'In opdracht'