Sint slaapt in Museum H'sum

Vervolg van de voorpagina

Het programma rond Sinterklaas kan dus te allen tijde worden aangepast wanneer een (nieuwe) noodverordening dit vraagt, geeft de gemeente nog enigszins hoopvol mee. De noodverordening is echter leidend in welke activiteiten wel en welke activiteiten er niet kunnen plaatsvinden.
Diverse zaken vallen noodgedwongen af, maar niet alles is van de agenda geveegd door de strengere regelgeving. Vooralsnog gaat een aantal activiteiten rondom de ‘roadshow Sinterklaas' wel door. Zo komt de slaapkamer van Sinterklaas nog altijd op de begane grond van Museum Hilversum. Tussen zaterdag 14 november en zondag 6 december zijn de slaapkamer en expositie door belangstellenden gratis te bezoeken. Vanaf de Kerkbrink is de slaapkamer eveneens te bewonderen. “Van ouders wordt verwacht dat zij zich aan de geldende maatregelen houden zoals het houden van anderhalve meter afstand: daarom dus niet allemaal tegelijk aan het raam gaan staan, maar elkaar de ruimte geven. Kinderen kunnen hun tekeningen of knutsels voor de goedheiligman in de brievenbus doen”, aldus de verdere tekst en uitleg.

In samenwerking met VUE bioscoop en Filmtheater Hilversum zijn er sinterklaasfilms te zien. Op 21 november is dat non-stop in de bioscoop op het Marktplein en op zondagochtend in het filmtheater aan het Herenplein. Tijdens de film verrast de Sint de kinderen met een bezoek aan de zaal.
Op zondag 18 en zondag 25 november speelt de beiaardier tussen 11.00 uur en 12.00 uur sinterklaasliedjes. Ook de stadsdichter - Mieke van Zonneveld - draagt een gedicht voor. Dit wordt via verschillende kanalen gedeeld. Verder is er in de Hilversumse Meent Meent Journaal, dat online beschikbaar is voor de kinderen.


Tweede testraat komt in Huizen

HILVERSUM De GGD Gooi en Vechtstreek neemt 29 oktober een tweede teststraat in gebruik. Deze teststraat komt op de parkeerplaats van zwembad Sijsjesberg aan de Ericaweg in Huizen.

De GGD is vanwege de behoefte aan testcapaciteit op zoek gegaan naar een extra locatie in de regio die goed bereikbaar is. De parkeerplaats van het zwembad kwam als enige geschikte in aanmerking. De teststraat zal voor een periode van zes maanden starten.